In pop-uprestaurant ‘Het Moment’ in Hotelschool Gent kunnen bezoekers op woensdagen 12 en 19 oktober 2022 genieten van een vijfgangenmenu bereid en opgediend door mensen met jongdementie. Enkele Gentse topchefs en de leerlingen van de Hotelschool staan hen bij.
Tijdelijk restaurant Het Moment opent de deuren op woensdagnamiddagen 12 en 19 oktober in de Hotelschool Gent in de Lange Violettestraat. De mensen met jongdementie en de leerlingen koken en serveren samen voor familie, vrienden en sympathisanten. Topchefs Joost Arijs, Olly Ceulenaere, Vilhjalmur Sigurdarson, Karel De Clercq, Ignace Wattenberge en Kim De Visschere stelden de menu’s op en helpen mee koken, organisaties uit de zorg leveren het ‘personeel’.
Bedoeling van het initiatief is om jongdementie onder de aandacht te brengen en mensen met jongdementie de kans te geven mee te werken aan een betekenisvol project waarbij ze hun talenten kunnen inzetten. De naam van het restaurant is dan ook niet toevallig gekozen. Personen met jongedementie leven in het hier en nu, ze moeten het moment grijpen.