Traiteurzaak Lekker Veggie brengt vegetarisch koken terug naar Wetteren: “Openingsweekend met glaasje bubbels en proevertjes”

Fabian Tack
3 april 2018 - 16:28
Traiteurzaak Lekker Veggie brengt vegetarisch koken terug naar Wetteren: “Openingsweekend met glaasje bubbels en proevertjes”

Al twintig jaar is Alexandra Eeckhaut een vegetariër pur sang maar ze vond haar gading niet in het assortiment van de traditionele winkels. “Het is te veel van hetzelfde, steeds die burgers en schnitzels, er was nood aan diversiteit.” Daarom opent ze op 7 en 8 april haar eigen traiteurzaak: ‘Lekker veggie’ op het Felix Beernaertsplein in Wetteren, alias Den Dries. 

Bij Lekker Veggie is er wel diversiteit: “Ik heb lang getest om te kijken welke recepten het beste werken. Mijn man Alexander heeft bijna hele tijd vegetarisch gegeten, zijn mening als vleeseter was zeer belangrijk voor mij. Alle gerechten die ik verkoop zijn door mij gecreëerd en bereid. Ik werk ook samen met enkele leveranciers die je niet in de Carrefour of Delhaize terugvindt.”

Vol au vent

Alexandra creëert nu de variatie die ze zelf zocht. “Ik heb vleesgerechten in een vegetarisch jasje gestoken zoals vol au vent, balletjes in tomatensaus, spaghetti,… De vol au vent is trouwens een echte aanrader, ik overtuig er menig vleeseter mee. Ik bied ook burgers en schnitzels aan zoals je die niet in de winkel terugvindt en daarnaast ook salades en belegde broodjes met vegetarisch beleg.

Green Note

Volgens Alexandra was er dringend nood aan een vegetarisch concept. “Er waren in Wetteren in het verleden wel wat vegetarische activiteiten, denk maar aan Green Note en Moeder Aarde. Dankzij de groeiende markt voor vegetarisch eten, was er weer ruimte voor vegetarische keuken.”

Leveringen

En Alexandra denkt ook al vooruit: “Het is de bedoeling dat we een winkel blijven maar op termijn zou ik misschien wel willen werken met leveringen aan huis. Voorlopig is dat nog niet mogelijk doordat ik er overdag grotendeels alleen voor sta. Mijn man komt na zijn werk wel helpen en ook in het weekend.”

Openingsweekend

Tijdens het openingsweekend is Lekker Veggie open op 7 en 8 april. “Een glas cava of fruitsap voor elke bezoeker en natuurlijk proevertjes om onze specialiteiten te tonen.”

Herbeluister het interview hieronder

Meer info via de Facebookpagina. 

 

 

 

Laatst gespeeld op Accent

05:11
cover of OSCAR AND THE WOLF with Warrior

OSCAR AND THE WOLF

Warrior
05:09
cover of LUCAS & STEVE & LAWRENT FEAT. JORDAN SHAW with End Of Time

LUCAS & STEVE & LAWRENT FEAT. JORDAN SHAW

End Of Time
05:05
cover of CHRISTINA AGUILERA with I Turn To You

CHRISTINA AGUILERA

I Turn To You
05:01
cover of THE BEATLES with Now And Then

THE BEATLES

Now And Then
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.