Trajectcontroles in Oost-Vlaanderen

3 december 2020 - 21:32 | auteur: Johan Van Bever

Er komen op korte termijn vier trajectcontroles bij in Oost-Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters op een vraag van Vlaams parlementslid Stijn De Roo.

In april kondigde de minister zes nieuwe trajectcontroles aan voor Oost-Vlaanderen. Bij zo’n trajectcontrole wordt de snelheid van de voertuigen tussen twee punten automatisch gecontroleerd. De werken voor vier van die zes trajectcontroles zijn in uitvoering. Dat gaat om de N9 in Lievegem, de N9 in Oordegem, de N60 in Nazareth en de N42 in Lierde.

De werken voor de trajectcontrole op de N405 in Ninove zijn in voorbereiding en voor de werken voor de trajectcontrole op de N46 in Oudenaarde is een plaatsbezoek gepland in het eerste kwartaal van volgend jaar. Ook de komende jaren worden nog investeringen gepland in trajectcontroles. Het gaat onder meer om enkele oude aanvragen van lokale besturen. Daarnaast wil de Vlaamse overheid elk jaar 20 nieuwe trajectcontroles installeren, gebaseerd op ongevallen en cijfers over de snelheid waarmee het verkeer op die plaatsen rijdt. Daar zullen vermoedelijk ook projecten uit Oost-Vlaanderen bij zitten.

Volgens Stijn De Roo wordt hiermee een belangrijke stap gezet om de snelheid aan banden te leggen en de verkeersveiligheid in de provincie te bevorderen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

LIL NAS X

Holiday
23:46

JACK HARLOW

First Class
23:43

NICK KAMEN

I Promised Myself
23:40

IMAGINE DRAGONS, J.I.D.

Enemy
23:37

LOST FREQUENCIES , CALUM SCOTT

Where Are You Now
Bekijk meer platen