Tramstelplaats Merelbeke in stroomversnelling

Johan Van Bever
13 maart 2023 - 9:25
Tramstelplaats Merelbeke in stroomversnelling

De Tramstelsite in Merelbeke-Centrum is in volle ontwikkeling. De gemeente wil deze voormalige tramstelplaats transformeren tot een bruisende en creatieve plek waar Merelbekenaars wonen, leven en werken, met de focus op lokaal ondernemerschap.

De gemeenteraad van Merelbeke keurde een samenwerkingsovereenkomst goed met de private partijen SANKT, Arcaterra en Wisselkouter. Zij zullen de woonontwikkeling realiseren op de site. Daarnaast kwam er ook groen licht voor de uitgifte van het erfgoed in eigendom van de gemeente. Daardoor komt de ontwikkeling van de site in een stroomversnelling terecht.

Veneco, het intergemeentelijke samenwerkingsverband van 21 gemeenten rond Gent, ondersteunt de gemeente Merelbeke met de uitgifte van de drie historisch waardevolle gebouwen die de site rijk is: de stationschefwoning en de tramstelloodsen worden in erfpacht gegeven, voor het schildershuisje komt er een concessieovereenkomst. Deze drie afzonderlijke uitgiftedossiers werden elk op maat van het gebouw uitgewerkt.

Schepen voor Lokale economie Tim De Keukelaere: “We zoeken kandidaten om de drie publieke gebouwen in te richten en te beheren. Daarvoor lanceren we een openbare oproep. Kandidaat-ondernemers kunnen een voorstel indienen voor één, twee of alle drie de gebouwen samen. We hopen dat ook startende en lokale ondernemers zich zullen aanbieden.” Teherbestemmen.be, een zusterorganisatie van Miss Miyagi, werkte in samenwerking met de gemeente een marketingstrategie uit om zoveel mogelijk lokale ondernemers te bereiken.

Laatst gespeeld op Accent

23:01
cover of MARCO V with Godd 2023

MARCO V

Godd 2023
22:58
cover of RIVA STARR with This Is The Sound

RIVA STARR

This Is The Sound
22:54
cover of TIËSTO with Lay Low (argy Remix)

TIËSTO

Lay Low (argy Remix)
22:51
cover of DAVID BROADERS with Evenfall

DAVID BROADERS

Evenfall
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.