Tramstelplaats Merelbeke in stroomversnelling

Johan Van Bever
13 maart 2023 - 9:25
Tramstelplaats Merelbeke in stroomversnelling

De Tramstelsite in Merelbeke-Centrum is in volle ontwikkeling. De gemeente wil deze voormalige tramstelplaats transformeren tot een bruisende en creatieve plek waar Merelbekenaars wonen, leven en werken, met de focus op lokaal ondernemerschap.

De gemeenteraad van Merelbeke keurde een samenwerkingsovereenkomst goed met de private partijen SANKT, Arcaterra en Wisselkouter. Zij zullen de woonontwikkeling realiseren op de site. Daarnaast kwam er ook groen licht voor de uitgifte van het erfgoed in eigendom van de gemeente. Daardoor komt de ontwikkeling van de site in een stroomversnelling terecht.

Veneco, het intergemeentelijke samenwerkingsverband van 21 gemeenten rond Gent, ondersteunt de gemeente Merelbeke met de uitgifte van de drie historisch waardevolle gebouwen die de site rijk is: de stationschefwoning en de tramstelloodsen worden in erfpacht gegeven, voor het schildershuisje komt er een concessieovereenkomst. Deze drie afzonderlijke uitgiftedossiers werden elk op maat van het gebouw uitgewerkt.

Schepen voor Lokale economie Tim De Keukelaere: “We zoeken kandidaten om de drie publieke gebouwen in te richten en te beheren. Daarvoor lanceren we een openbare oproep. Kandidaat-ondernemers kunnen een voorstel indienen voor één, twee of alle drie de gebouwen samen. We hopen dat ook startende en lokale ondernemers zich zullen aanbieden.” Teherbestemmen.be, een zusterorganisatie van Miss Miyagi, werkte in samenwerking met de gemeente een marketingstrategie uit om zoveel mogelijk lokale ondernemers te bereiken.

Laatst gespeeld op Accent

21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
20:54
cover of MACKENZIE, JESSY with All I Need

MACKENZIE, JESSY

All I Need
20:50
cover of MARCO BAILEY with Sniff

MARCO BAILEY

Sniff
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.