Triagepost Merelbeke maandag open

20 september 2020 - 16:06 | auteur: Johan Van Bever

Op maandag 21 september gaat de triagepost Merelbeke open.

De voorbije weken werd duidelijk dat de druk op de huisartsen overal in het land sterk toegenomen is. Naast de klassieke patiënten moeten ook heel wat extra patiënten zonder of met lichte ziektesymptomen getest en opgevolgd worden. Na de stijging van het aantal besmettingen in Merelbeke werd duidelijk dat bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn om de dokters te ondersteunen in hun opdracht. Na overleg met het gemeentebestuur en de eerstelijnszone Scheldekracht, die de regionale situatie rond covid van nabij mee opvolgt, werd daarom beslist de triagepost in versneld tempo te openen.

Vanaf komende maandag zullen verpleegkundigen daar instaan voor het testen van patiënten zonder symptomen. Het afnemen van een test kan op die manier snel en efficiënt, wat zowel tijd bespaart voor de artsen als voor de bezoekers van de triagepost. Op die manier komt er tijd en aandacht vrij om in te zetten op een extra lokale contact-tracing en bronopsporing. Ook hierrond werken het lokaal bestuur, de huisartsen en de eerstelijnszone Scheldekracht immers intensief samen in hun strijd tegen het virus.

De nieuwe triagepost is gelegen aan de Kloosterstraat, in een afdeling van het oude rusthuis dat intussen niet meer in gebruik is. Door de voormalige zorgfunctie en ligging leent het gebouw zich ideaal voor deze tijdelijke functie. De gemeentelijke diensten hebben het gebouw in sneltempo gebruiksklaar gemaakt. Er is een afzonderlijke toegang gecreëerd langs de parking met voorbehouden plaatsen voor de bezoekers vlakbij de ingang. Op die manier is het gebouw veilig en vlot bereikbaar voor iedereen. Het Vlaams Kruis zal instaan voor onthaal en logistieke ondersteuning.

De komende weken en maanden zal de capaciteit van de triagepost ook verder uitgebreid worden afhankelijk van de lokale en regionale situatie. De eerste week zijn er enkel afspraken in de namiddag op weekdagen. Vanaf ten laatste 1 oktober zal er ook een huisarts onderzoeken uitvoeren in de triagepost. In totaal zijn drie kabinetten voorzien waarin dokters of verpleegkundigen patiënten zullen kunnen ontvangen.

Langskomen in de triagepost kan enkel op afspraak en na doorverwijzing van de huisarts. Het blijft dus nog steeds de bedoeling om eerst de huisarts te contacteren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

IAN VAN DAHL

Reason
23:52

GLASS ANIMALS

Heat Waves (Oliver Heldens Remix)
23:49

LIL NAS X

Holiday
23:46

JACK HARLOW

First Class
23:43

NICK KAMEN

I Promised Myself
Bekijk meer platen