Trivelo met nog meer velo’s

10 mei 2022 - 11:22 | auteur: Johan Van Bever

Na een geslaagde testfase vorige zomer rijden de vrijwilligers van fietstaxidienst TriVelo vanaf half mei weer uit. Ze doen dat nu met drie extra riksja’s en een nieuwe rolstoelfiets, en in heel Gent in plaats van enkel in het centrum. Iedereen die minder mobiel is, kan een ritje reserveren voor 2,5 euro.

TriVelo ontstond als burgerproject in 2021. Vrijwilligers, onder wie heel wat nieuwe Gentenaars, vervoeren mensen die minder goed te been zijn met triofietsen. In een testfase vorige zomer werden zo 773 mensen vervoerd voor een totaal van 554 ritten. Dat ging van ritjes naar de kapper of dokter tot plezierritjes door Gent.

Vanaf 16 mei 2022 rijden de fietstaxi’s weer uit, nu onder de vleugels van De Fietsambassade van de Stad Gent. Ze doen dat zowel overdag als ’s avonds en in het weekend. Het aantal riksja’s is uitgebreid van drie naar zes, en er is een nieuwe rolstoelfiets. Ook het werkingsgebied wordt uitgebreid. TriVelo is nu actief in het hele gebied binnen de R4 in plaats van enkel in het centrum.

www.franktoussaint.be,Sociale InnovatieFabriek,TriVelo,Saar Fivez (donker haar) en Liesbet Colson

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Stevie V

Dirty cash (Money talks) sold out mix (7'' edit)
17:14

Barrabas

On The Road Again
17:11

Shawn Mendes

When you're gone
17:06

INXS

Original sin
17:01

Kiki Dee

I got the music in me
Bekijk meer platen