Tuin Villa Voortman voor het eerst toegankelijk

27 juni 2021 - 19:54 | auteur: Johan Van Bever

Het Vogelenzangpark is voortaan verbonden met de 200 jaar oude tuin van Villa Voortman, voor het eerst toegankelijk voor de buurt. 

In september 2020 startte de Stad Gent met de heraanleg van het Vogelenzangpark. De straat in asfalt is vervangen door een nieuw, betonnen wandelpad. Er is nu ook een nieuwe speelzone met een groot aanbod aan speeltoestellen. Ook aan minder mobiele personen werd gedacht. Zo kunnen mensen in een rolstoel mee aanschuiven bij de picknickbanken en is er ook een rolstoeltoegankelijk speeltoestel.

De tuin van Villa Voortman, ooit van de historische katoendrukkerij die op de site huisde, is nu opengesteld voor de buurt. De tuin is toegankelijk via twee poortjes en wordt ‘s avonds afgesloten. Van april tot oktober is de tuin open van 8 tot 20 uur en van november tot maart van 8 tot 17 uur. De Stad Gent verwierf een erfpacht van dertig jaar op de tuin van vzw De Lieve, die sinds 1994 eigenaar is van Villa Voortman en het pand grondig restaureerde. De Stad Gent zal instaan voor het beheer en onderhoud van het park.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

NIELS DE STADSBADER & REGI

De Wereld Draait Voor Jou
12:15

GABRY PONTE, LUM!X

Thunder
12:12

Tom Jones

Green green grass of home
12:10

Clouseau

Vage herinnering
12:05

Motors

Airport
Bekijk meer platen