Tuin Villa Voortman voor het eerst toegankelijk

Gepost door Johan Van Bever op 27 juni 2021 - 19:54

Het Vogelenzangpark is voortaan verbonden met de 200 jaar oude tuin van Villa Voortman, voor het eerst toegankelijk voor de buurt. 

In september 2020 startte de Stad Gent met de heraanleg van het Vogelenzangpark. De straat in asfalt is vervangen door een nieuw, betonnen wandelpad. Er is nu ook een nieuwe speelzone met een groot aanbod aan speeltoestellen. Ook aan minder mobiele personen werd gedacht. Zo kunnen mensen in een rolstoel mee aanschuiven bij de picknickbanken en is er ook een rolstoeltoegankelijk speeltoestel.

De tuin van Villa Voortman, ooit van de historische katoendrukkerij die op de site huisde, is nu opengesteld voor de buurt. De tuin is toegankelijk via twee poortjes en wordt ‘s avonds afgesloten. Van april tot oktober is de tuin open van 8 tot 20 uur en van november tot maart van 8 tot 17 uur. De Stad Gent verwierf een erfpacht van dertig jaar op de tuin van vzw De Lieve, die sinds 1994 eigenaar is van Villa Voortman en het pand grondig restaureerde. De Stad Gent zal instaan voor het beheer en onderhoud van het park.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

LEWIS CAPALDI

Forget Me (LIKETHIS Remix)
04:54

ADELE

Oh My God
04:50

DIMI & DANIEL VERSTAPPEN

Mag Ik Dan Bij Jou
04:47

GEBROEDERS KO

Boten Anna
04:44

MIMI WEBB

Good Whithout
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.