Tweede editie ‘Copa Del Trekbak’ met afterparty: “Strijden om de ‘Wetterse beker met de grote oren’ en de zuipbeker of doe mee aan dorstbal en penalty-cup”

Fabian Tack
17 april 2018 - 14:32
Tweede editie ‘Copa Del Trekbak’ met afterparty: “Strijden om de ‘Wetterse beker met de grote oren’ en de zuipbeker of doe mee aan dorstbal en penalty-cup”

Voor het tweede jaar op rij organiseert zaalvoetbalploeg Trekbak9230 uit Wetteren ‘Copa Del Trekbak’ in de Warande op 28 april. Organisatoren Riken Ost en Tanguy Segers kwamen ons meer vertellen. “Het zal op niveau zijn, enkele Red Flames van bij de jeugd zullen ook meedoen.” 

Trekbak, een vreemde naam voor een zaalvoetbalploeg. “Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, samen met vrienden hadden we een kicker gekocht en we noemden die de Trekbak. Dan hebben we zelf een voetbalploeg opgericht en zo was Trekbak9230 geboren.” En de zaalvoetbalploeg zit ook naast het veld niet stil. “We organiseren nu voor de tweede keer ‘Copa Del Trekbak’, na een succesvolle eerste editie.” En dat wil de ploeg ook tonen. “We willen het verder uitwerken en uitbreiden, we hebben meer oog voor versiering, staantafels, een leuke toog, etc… Dat is allemaal mogelijk dankzij onze zestig medewerkers. En dankzij onze ploeg, het is de ideale teambuilding om het samen in elkaar te steken.”

Red Flames

De zaalvoetbalploeg houdt rekening met mannen en vrouwen. “Er zijn vier poules voor de mannen die met twintig ploegen zullen strijden en er is één vrouwenpoule met acht ploegen. Na de poules volgen de kwartfinales, halve finales en de finale.” Trekbak9230 wil mee het vrouwenvoetbal promoten: ” We willen niet enkel inzetten op mannen. Mijn zus speelt ook bij de KAA Gent Ladies,” vertelt Riken. “Er zullen ook Red Flames van bij de jeugd mee spelen dus het niveau zal niet licht zijn.” Wie wint, verdient de ‘Wetterse beker met grote oren.’ “Favoriet voor de beker is de winnaar van vorig jaar: zvc ’t Giezeveld. “Dit jaar zijn ze zelfs met twee ploegen ingeschreven en ze dromen ervan om de finale tegen elkaar te spelen.” Al kan er wel een addertje onder het gras zitten. “Er doen heel wat nieuwe ploegen mee dus er zou daar weleens een underdog kunnen bij zijn.”

Zuipbeker

Ook minder sportievelingen kunnen zich laten gaan op Copa Del Trekbak. “Er is een zuipbeker te verdienen. Spelers en supporters kunnen samen bonden om de zuipbeker binnen te halen. Vorig jaar was het een race tussen FC Swans en De Kotvrienden, waarbij FC Swans aan het kortste eind trok.”

Afterparty

‘Copa Del Trekbak’ voorziet ook randanimatie. “We voorzien muziek en een live-commentator. Daarnaast zal er ook een penalty-cup onder de middag zijn waarbij de keepers van Trekbak in het doel zullen staan. En hebben ook dorstbal. Er wordt een groot doek in doel gehangen met gaten in en de deelnemers kunnen er naartoe trappen. Hoe kleiner het gat, hoe meer drankbonnen ze kunnen winnen. Niet simpel maar het lukt wel.” Na het voetbalfeest, kan de afterparty van start gaan. “Twee dj’s die bekend zijn in het Gentse uitgaansmilieu, Julian B en Jean S zullen draaien.”

Herbeluister het interview:

Meer info via de facebookpagina

 

Laatst gespeeld op Accent

12:45
cover of KYLIE MINOGUE with Red Blooded Woman

KYLIE MINOGUE

Red Blooded Woman
12:42
cover of SAM SMITH & MADONNA with VULGAR

SAM SMITH & MADONNA

VULGAR
12:39
cover of CO.RO, TALEESA with Because The Night

CO.RO, TALEESA

Because The Night
12:31
cover of Scissor Sisters with I Don

Scissor Sisters

I Don't Feel Like Dancin'
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.