Tweede fase nooddorp gaat van start

Johan Van Bever
26 augustus 2023 - 11:32
Tweede fase nooddorp gaat van start

In september starten de werken aan de tweede fase van het nooddorp in Gent. De Vlaamse Regering gaf eind juni 2022 haar akkoord om, naast Antwerpen en Mechelen, ook in Gent een nooddorp te bouwen. Er zullen in de tweede fase nog eens 150 woonunits gebouwd worden waar in totaal 400 tijdelijke ontheemden uit Oekraïne kunnen verblijven. In mei werden de eerste 50 woonunits al in gebruik genomen, goed voor 214 opvangplaatsen.

In september starten de werken zodat tegen januari 2024 alle units bewoonbaar zijn. In totaal bouwt het agentschap Wonen in Vlaanderen 150 compacte woningen met 1 of 2 slaapkamers goed voor ongeveer 400 opvangplaatsen, waardoor de totale capaciteit van het nooddorp op 600 plaatsen komt. Door de bouw van deze nooddorpen wil de Vlaamse overheid de druk op de Vlaamse woningmarkt in de mate van het mogelijke verlichten.

De woonunits komen in hun geheel aan op de site. De via een overheidsopdracht aangestelde aannemers en architecten werkten voor het ontwerp zelfs samen met Oekraïense architecten. In vergelijking met de eerste fase worden units nu ook gestapeld op elkaar en is de inplanting iets minder rechtlijnig in vergelijking met de eerste fase. Wonen in Vlaanderen ziet toe op de correcte uitvoering van de werken.

Er verblijven ongeveer 33.000 mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne in Vlaanderen. Een groot deel van hen vond intussen huisvesting op de huurmarkt of in woningen van particulieren. Ook de lokale besturen staan in voor opvang van deze Oekraïners met de steun van Vlaanderen. 

Laatst gespeeld op Accent

12:17
cover of GOSSIP with Heavy Cross

GOSSIP

Heavy Cross
12:14
cover of DUA LIPA with Illusion

DUA LIPA

Illusion
12:10
cover of CULTURE CLUB with The War Song

CULTURE CLUB

The War Song
12:06
cover of BEYONCÉ with TEXAS HOLD

BEYONCÉ

TEXAS HOLD 'EM
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.