Uitbreiding groene parkeerzones

Johan Van Bever
2 maart 2023 - 23:26
Uitbreiding groene parkeerzones

Om de parkeerdruk voor bewoners te verminderen, worden de groene parkeertariefzones uitgebreid. Dit jaar onder meer in Gentbrugge, Sint-Amandsberg en aan de Bourgoyen, volgend jaar in Nieuw Gent, Muide-Meulestede en Moscou. Bewoners kunnen met een bewonersvergunning nog altijd gratis parkeren, bezoekers moeten betalen.

Het parkeeronderzoek uit 2020 toont aan dat de parkeerdruk in veel wijken toeneemt door het stijgende aantal bezoekers dat er zijn wagen parkeert. Om die parkeerdruk voor bewoners te verminderen, breidt de Stad Gent de komende twee jaar enkele groene parkeertariefzones uit. Bewoners kunnen nog altijd gratis parkeren, maar dan met een bewonersvergunning. Bezoekers moeten betalen van 9 tot 19 uur. Een dagticket kost 3,50 euro. Tot een half uur parkeren is gratis met een ticket, parkeren op zon- en feestdagen blijft gratis.

Komende zomer worden enkele delen van Sint-Amandsberg en de parking Yachtdreef aan de Watersportbaan groene zone. In het najaar van 2023 wordt de huidige groene zone in de Brugse Poort uitgebreid tot aan de Bourgoyen. In de loop van 2024 worden de wijken Nieuw Gent, Muide-Meulestede en Moscou groene zone. De kleine blauwe zone in Moscou wordt dan ook een groene zone. De communicatie over de veranderingen zal wijkgericht gebeuren.

Tot slot zijn er nog enkele veranderingen die worden ingevoerd als het wijkmobiliteitsplan Gentbrugge ingaat. Op Gentbruggeplein kunnen bezoekers nu maximaal drie uur betalend parkeren. Bewoners met een bewonersvergunning kunnen er nu onbeperkt parkeren. Na invoering van het wijkmobiliteitsplan worden de parkeerplaatsen op het Gentbruggeplein voorbehouden voor klanten van de handelaars. Iedereen zal er maximaal drie uur kunnen parkeren mits betaling. Daarnaast wordt in een deel van de Gentbruggekouter ook de groene parkeertariefzone ingevoerd.

Laatst gespeeld op Accent

21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
20:54
cover of MACKENZIE, JESSY with All I Need

MACKENZIE, JESSY

All I Need
20:50
cover of MARCO BAILEY with Sniff

MARCO BAILEY

Sniff
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.