Uitbreiding renovatiepremie in Gent

Johan Van Bever
13 mei 2023 - 9:37
Uitbreiding renovatiepremie in Gent

Verhuurders die hun woning laten renoveren door een organisatie zoals Het Pandschap hebben voortaan ook recht op de Gentse renovatiepremie. Die kan oplopen tot 15.000 euro. Het Pandschap is een Gentse coöperatie die alle rompslomp van een renovatie op zich neemt. De woning wordt nadien sociaal verhuurd.

Verhuurders die vandaag hun woning renoveren, hebben in Gent recht op een Gentse premie van 6.000 tot 10.000 euro, met als voorwaarde dat de woning minstens negen jaar wordt verhuurd aan een begrensde prijs. Verhuurders die beslissen om na de renovatie hun woning via het Sociaal Verhuurkantoor of Huuringent te verhuren, hebben recht op een hogere Gentse premie: van 9.000 tot 15.000 euro.

Om de duurzame renovatie van huurwoningen in Gent verder te stimuleren, schakelt de Stad nu een versnelling hoger. Ook wie met een organisatie zoals Het Pandschap in zee gaat om zijn huurwoning te renoveren, heeft voortaan recht op de Gentse renovatiepremie tot 15.000 euro. Deze Gentse coöperatie neemt alle rompslomp van een renovatie op zich en verhuurt de woning dan via het Sociaal Verhuurkantoor of Huuringent aan sociale doelgroepen. De maatregel geldt ook voor gelijkaardige organisaties met hetzelfde oogmerk.

Laatst gespeeld op Accent

05:46
cover of CASCADA with Ain

CASCADA

Ain't No Mountain High Enough
05:43
cover of GLENN CLAES with Sound Of Silence

GLENN CLAES

Sound Of Silence
05:41
cover of JAZZY with NRG

JAZZY

NRG
05:37
cover of BAMBOO with Bamboogie

BAMBOO

Bamboogie
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.