Uitbreiding renovatiepremie in Gent

Johan Van Bever
13 mei 2023 - 9:37
Uitbreiding renovatiepremie in Gent

Verhuurders die hun woning laten renoveren door een organisatie zoals Het Pandschap hebben voortaan ook recht op de Gentse renovatiepremie. Die kan oplopen tot 15.000 euro. Het Pandschap is een Gentse coöperatie die alle rompslomp van een renovatie op zich neemt. De woning wordt nadien sociaal verhuurd.

Verhuurders die vandaag hun woning renoveren, hebben in Gent recht op een Gentse premie van 6.000 tot 10.000 euro, met als voorwaarde dat de woning minstens negen jaar wordt verhuurd aan een begrensde prijs. Verhuurders die beslissen om na de renovatie hun woning via het Sociaal Verhuurkantoor of Huuringent te verhuren, hebben recht op een hogere Gentse premie: van 9.000 tot 15.000 euro.

Om de duurzame renovatie van huurwoningen in Gent verder te stimuleren, schakelt de Stad nu een versnelling hoger. Ook wie met een organisatie zoals Het Pandschap in zee gaat om zijn huurwoning te renoveren, heeft voortaan recht op de Gentse renovatiepremie tot 15.000 euro. Deze Gentse coöperatie neemt alle rompslomp van een renovatie op zich en verhuurt de woning dan via het Sociaal Verhuurkantoor of Huuringent aan sociale doelgroepen. De maatregel geldt ook voor gelijkaardige organisaties met hetzelfde oogmerk.

Laatst gespeeld op Accent

12:22
cover of LIVIN

LIVIN' JOY

Dreamer (Re-Original 7-inch Mix)
12:15
cover of CYNDI LAUPER with Hey Now (Girls Just Want to Have Fun)

CYNDI LAUPER

Hey Now (Girls Just Want to Have Fun)
12:12
cover of AFROJACK & THERESA REX with Let Me Go

AFROJACK & THERESA REX

Let Me Go
12:10
cover of REGARD & ELLA HENDERSON with No Sleep

REGARD & ELLA HENDERSON

No Sleep
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.