Uitbreiding voor De Boomgaard

19 maart 2021 - 11:40 | auteur: Johan Van Bever

De kleuters van de Basisschool De Boomgaard in de stationsbuurt van Gent hebben zelf de eerste steen gelegd voor een nieuwbouw voor de schooladministratie en de buitenschoolse opvang. Zo komt er in de huidige gebouwen plaats vrij voor twee extra klassen. Ook de speelplaats wordt vernieuwd en de school krijgt een overdekte speelruimte en fietsenberging.

In de aangebouwde vleugel komt bovendien een nieuwe toegang langs de Burggravenlaan, die onder meer dient als evacuatiedoorgang en fietsdoorgang. De medewerkers van de school en de buitenschoolse opvang zullen de uitbreiding in het voorjaar van 2022 in gebruik kunnen nemen.


De Stad Gent laat ook het sanitair vernieuwen en er komt een extra kleedkamer. De Boomgaard is de oudste Freinetschool van Gent en barst tegenwoordig uit zijn voegen. Er komt nu een passief-nieuwbouw met een minimaal energieverbruik op de plaats waar tot voor kort nog een bouwvallige woning stond. Die werd aangekocht door de stad om de uitbreiding van de school mogelijk te malen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SYLVER

Why
08:47

TOM GRENNAN

Remind Me
08:42

GENESIS

I Can't Dance
08:39

TWOCOLORS GEORGIE KELLER

Feel It 2
08:35

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
Bekijk meer platen