Uitleendienst verhuisde en heet nu De Klusserette

15 juni 2021 - 14:08 | auteur: Johan Van Bever

De uitleendienst van de Pastory, naast de Heilig Hartkerk in de Dampoortwijk, is met de steun van de Stad Gent tijdelijk verhuisd naar een groot, leegstaand pand op de site van het winkelcentrum aan de Dendermondsesteenweg. Intussen zijn er in ‘De Klusserette’ al heel wat extra initiatieven opgestart.

De Pastory vzw, opgericht door en voor buurtbewoners, runt met vrijwilligers een buurthuis in de Dampoortwijk. Vanaf september 2021 tot eind 2022 wordt het Pastory-gebouw in de Louis Schuermanstraat echter verbouwd. De verschillende activiteiten van de vzw moeten een tijdelijk onderkomen vinden. Een van deze activiteiten is al verhuisd: de uitleendienst waar buurtbewoners klusmateriaal lenen en waar oude werkinstrumenten worden hersteld.

De nieuwe, tijdelijke locatie is een leegstaand industrieel pand op de site van het winkelcentrum aan de Dendermondsesteenweg. De Stad ondersteunde de verhuis via het ‘fonds tijdelijke invullingen’, bedoeld om ongebruikte plekken in de stad te benutten. Dankzij de grotere ruimte kon de uitleendienst heel wat extra initiatieven starten. Er zijn intussen zoveel initiatieven dat de locatie een eigen naam kreeg: De Klusserette.

Er werd al een buurtatelier opgestart, net zoals een doorgeefdepot, waar verf, isolatie- en plaatmateriaal worden doorgegeven. Bovendien was er ruimte over voor andere organisaties. Zo heeft Op Wielekes er een zesde uitleenplek voor kinderfietsen kunnen onderbrengen en vind je er nu ook een fietsatelier en een inleverpunt voor oude toestellen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

LONDONBEAT

You Bring On The Sun
15:46

THE VEGA BROTHERS

There It Is (Whoomp)
15:43

GALLEON

So, I Begin
15:38

DOJA CAT

Say So
15:36

KRIS KROSS AMSTERDAM, ANTOON, SIGOURNEY K

Vluchtstrook
Bekijk meer platen