Vaccinatiecentra Wetteren en Wachtebeke blijven draaien

Johan Van Bever
8 april 2021 - 15:01
Vaccinatiecentra Wetteren en Wachtebeke blijven draaien

Gedurende een maand wordt het AstraZeneca-vaccin enkel toegediend aan mensen van 56 jaar of ouder. dat heeft een beperkte invloed op de vaccinatiecentra in Wetteren en Wachtebeke.

Momenteel is vooral de oudere bevolking nog aan de beurt “We vaccineren momenteel vooral zeventigers,” zegt programmamanager Sanne Vandromme. “Zij mogen nog steeds het AstraZeneca-vaccin toegediend krijgen. De vaccinatiecentra blijven dus draaien en vallen zeker niet stil”.

Eerstelijnszone Scheldekracht benadrukt dat de vastgestelde bijwerking bijzonder zeldzaam is en de kans om het virus op te lopen nog steeds veel groter is.

Er staat in Wetteren en Wachtebeke wel nog een aantal mensen ingepland die jonger zijn dan 56 voor een AstraZeneca-vaccin. Day is een beperkt aantal. Het gaat hierbij vooral om zorgprofessionals. Voor hen worden maatregelen getroffen. “Het vaccinatiecentrum probeert om deze mensen te vaccineren met een Pfizer-vaccin in de plaats, of hen zo snel mogelijk een nieuwe afspraak te geven, deze keer met het Pfizer-vaccin. Wanneer de persoon zelf geen bezwaren heeft tegen het AstraZeneca-vaccin, kan die zijn geplande vaccin nog steeds krijgen”.

Wie jonger is dan 56 en later deze maand ingepland staat voor een AstraZeneca-vaccin, krijgt een annulatiebrief. Wie al een eerste prik met AstraZeneca kreeg en in mei of juni een tweede prik moet krijgen, kan voorlopig enkel afwachten.

Laatst gespeeld op Accent

13:14
cover of ANOUK with R U Kiddin

ANOUK

R U Kiddin' Me
13:12
cover of SERA X YOUNOTUS with I Can’t Be The Only One

SERA X YOUNOTUS

I Can’t Be The Only One
13:08
cover of GEORGE EZRA with Budapest

GEORGE EZRA

Budapest
13:05
cover of JESS BAYS X KELLI-LEIGH with Real Love

JESS BAYS X KELLI-LEIGH

Real Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.