Veilige fietspaden in Gontrode

Johan Van Bever
23 februari 2021 - 17:26
Veilige fietspaden in Gontrode

© Lotte Luyckx

Op maandag 1 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de fietspaden op de Geraardsbergsesteenweg in Melle, Oost-Vlaanderen. Tussen het station van Gontrode en de Potaardestraat komt er een verbreding van de fietspaden. Die worden grotendeels vrij liggend van de rijweg. Aan de kant richting Oosterzele komt er zelfs een nieuw stuk vrij liggend fietspad.  

Er zijn geen recente fietsongevallen. Toch is de fietsinfrastructuur in de geplande werfzone sterk ontoereikend. Fietsers die rijden in de richting van Oosterzele moeten voorbij het station van Gontrode plots de rijweg oprijden, omdat het fietspad er stopt. Pas ongeveer 300 meter verder start het fietspad opnieuw. En ook dat fietspad is smal en verouderd. De fietsroute is dus onderbroken en dat wil het Agentschap Wegen en Verkeer met deze werken oplossen.

Bart Crombez, projectmanager van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen verduidelijkt: “Fietsers ergeren zich aan zowel de veiligheid als het rijcomfort. Om de veiligheid te vergroten, wordt het nieuwe fietspad daarom een stukje van de rijweg weggelegd met een groenzone tussen de rijweg en het fietspad. Om voldoende rijcomfort te bieden wordt het aangelegd in asfalt, het materiaal dat de voorkeur heeft van de Fietsersbond. Ook het bestaande fietspad in betonklinkers wordt vervangen door asfalt.”

Impact

In de tussentijd gaat de steenweg ter hoogte van de werken volledig dicht en moet alle verkeer omrijden. Het gemotoriseerd verkeer rijdt om in de beide richtingen via de Scheldeweg, de Burgemeester Van Gansberghelaan, de Landskoutersesteenweg, de Lembergestraat en de Aalmoezenijestraat. Fietsers rijden om in de beide richtingen via de Watermolenstraat, de Proefhoevestraat, de Sint-Bavostraat, de Bosstraat, de Schoolstraat, het Sint-Bavoplein, de Kerkstraat en de Sint-Lievenstraat. Ook het openbaar vervoer volgt een omleiding. Tijdens de werken blijven de zijstraten zoveel mogelijk bereikbaar. De Proefhoevestraat en Potaardestraat zullen afgesloten zijn. Deze zijstraten worden tijdelijk en zo kort mogelijk afgesloten.

De werfzone is ongeveer 400 meter lang. De werken zullen drie maanden duren.

Laatst gespeeld op Accent

13:34
cover of GIOVANNI ZARRELLA with Danza

GIOVANNI ZARRELLA

Danza
13:28
cover of MARCUS & MARTINUS with Unforgettable

MARCUS & MARTINUS

Unforgettable
13:25
cover of POMMELIEN THIJS & KAAT THIJS with Kleine Tornado

POMMELIEN THIJS & KAAT THIJS

Kleine Tornado
13:23
cover of TOPIC & A7S with Out My Head

TOPIC & A7S

Out My Head
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.