Veilige schoolomgevingen in Sint-Lievens-Houtem

Gepost door Johan Van Bever op 25 augustus 2022 - 0:25

Om de schoolomgeving voor de start van het nieuwe schooljaar aan alle Houtemse scholen veiliger te maken, heeft de gemeentelijke technische dienst extra verkeersborden geplaatst.

Zo zijn er drie dynamische zone 30 LED-verkeersborden geïnstalleerd aan het begin van de zone 30 in Uilebroek/Luikerveld en twee aan het begin van de zone 30 in de Gentestraat. Er zijn ook vier bi-flash verkeersborden geplaatst, namelijk één in de Schoolstraat, één op het Marktplein en twee in de Kerkkouterstraat. Bi-flash borden geven aankomende voertuigen een waarschuwing dat ze in een schoolomgeving komen.

De investering voor de gemeente bedraagt 29.735,92 euro waarvan 15.000 euro ontvangen subsidies. Gemeenten die investeren in veiligere schoolomgevingen, kunnen rekenen op een subsidie van maximaal 50% van de uitgaven.  ‘De subsidies, die op voorhand moeten aangevraagd worden, zijn gericht op snel uitvoerbare maatregelen zoals verkeerssignalisatie en kleine infrastructurele maatregelen, maar moeten wel onmiddellijk de verkeersveiligheid in de omgeving van scholen verhogen’, aldus schepen Tim De Groote.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MARTIN IKIN

Good Feelings
00:14

GOODWILL & HOOK N SLING

Take You Higher
00:09

4TUNE 500

Dancing In The Dark
00:07

TOBY ROMEO

WOW
00:04

SVENSON & GIELEN

The Beauty Of Silence
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.