Veilige schoolomgevingen in Sint-Lievens-Houtem

Johan Van Bever
25 augustus 2022 - 0:25
Veilige schoolomgevingen in Sint-Lievens-Houtem

Om de schoolomgeving voor de start van het nieuwe schooljaar aan alle Houtemse scholen veiliger te maken, heeft de gemeentelijke technische dienst extra verkeersborden geplaatst.

Zo zijn er drie dynamische zone 30 LED-verkeersborden geïnstalleerd aan het begin van de zone 30 in Uilebroek/Luikerveld en twee aan het begin van de zone 30 in de Gentestraat. Er zijn ook vier bi-flash verkeersborden geplaatst, namelijk één in de Schoolstraat, één op het Marktplein en twee in de Kerkkouterstraat. Bi-flash borden geven aankomende voertuigen een waarschuwing dat ze in een schoolomgeving komen.

De investering voor de gemeente bedraagt 29.735,92 euro waarvan 15.000 euro ontvangen subsidies. Gemeenten die investeren in veiligere schoolomgevingen, kunnen rekenen op een subsidie van maximaal 50% van de uitgaven.  ‘De subsidies, die op voorhand moeten aangevraagd worden, zijn gericht op snel uitvoerbare maatregelen zoals verkeerssignalisatie en kleine infrastructurele maatregelen, maar moeten wel onmiddellijk de verkeersveiligheid in de omgeving van scholen verhogen’, aldus schepen Tim De Groote.

Laatst gespeeld op Accent

02:28
cover of RIHANNA with Rude Boy

RIHANNA

Rude Boy
02:25
cover of Chase & Status with Selecta

Chase & Status

Selecta
02:20
cover of ADELE with Hello

ADELE

Hello
02:16
cover of CHRISTINA AGUILERA, MYA, LIL

CHRISTINA AGUILERA, MYA, LIL' KIM, P!NK

Lady Marmalade
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.