Veilige schoolomgevingen in Sint-Lievens-Houtem

25 augustus 2022 - 0:25 | auteur: Johan Van Bever

Om de schoolomgeving voor de start van het nieuwe schooljaar aan alle Houtemse scholen veiliger te maken, heeft de gemeentelijke technische dienst extra verkeersborden geplaatst.

Zo zijn er drie dynamische zone 30 LED-verkeersborden geïnstalleerd aan het begin van de zone 30 in Uilebroek/Luikerveld en twee aan het begin van de zone 30 in de Gentestraat. Er zijn ook vier bi-flash verkeersborden geplaatst, namelijk één in de Schoolstraat, één op het Marktplein en twee in de Kerkkouterstraat. Bi-flash borden geven aankomende voertuigen een waarschuwing dat ze in een schoolomgeving komen.

De investering voor de gemeente bedraagt 29.735,92 euro waarvan 15.000 euro ontvangen subsidies. Gemeenten die investeren in veiligere schoolomgevingen, kunnen rekenen op een subsidie van maximaal 50% van de uitgaven.  ‘De subsidies, die op voorhand moeten aangevraagd worden, zijn gericht op snel uitvoerbare maatregelen zoals verkeerssignalisatie en kleine infrastructurele maatregelen, maar moeten wel onmiddellijk de verkeersveiligheid in de omgeving van scholen verhogen’, aldus schepen Tim De Groote.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BLACK BOX

Fantasy
09:32

TAKE THAT

Could It Be Magic
09:29

SPICE GIRLS

Say You'll Be There
09:24

SNAP!

Ooops Up
09:21

ACE OF BASE

Lucky Love
Bekijk meer platen