Veilige schuilplek in het midden van de stad mag niet

11 februari 2021 - 13:52 | auteur: Johan Van Bever

Opera Ballet Vlaanderen en Gouvernement wilden het peristylium van Opera Gent openstellen voor het publiek als rust- of ontmoetingsplaats. Het stadsbestuur verbiedt het.

Het peristylium is de overdekte zuilengalerij aan de dienstingang van het gebouw. Waar vroeger de koetsen af en aan reden heeft Opera Ballet Vlaanderen in samenwerking met Gouvernement nu voor een theatrale ingreep gezorgd onder de naam REST. Centraal in de ruimte staat een installatie van Decoratelier / Jozef Wouters die uitnodigt om even te blijven zitten.  Op een grote houten spiraalvormige helling tot net onder het dak van het peristylium zouden mensen aan de tafeltjes kunnen zitten om er te lezen, de gsm op te laden, te schuilen voor de sneeuw of later misschien de zomerse hitte of afspreken met je knuffelcontact.

Maar deze publiek toegankelijke schuilplek midden in de stad mag niet. Volgens Opera Gent voldoet die de nodige veiligheidsnormen. De stad verbiedt het. Culturele instellingen moeten gesloten zijn voor het grote publiek, en de zuilengalerij behoort tot een culturele instelling.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ANGÈLE

Libre
09:21

HOLLYWOOD BEYOND

What's The Colour Of Money
09:18

ADELE

Easy On Me (J Bruus Remix)
09:14

MEAU

Dat Heb Jij Gedaan (Dj REsound Remix)
09:11

DE NUIT, INNER VISIONS

All That Mattered
Bekijk meer platen