Veiliger verkeer in Wetteren ten Ede

Johan Van Bever
19 december 2022 - 23:23
Veiliger verkeer in Wetteren ten Ede

De snelheid is in een aantal straten van Wetteren ten Ede voortaan beperkt tot 50km/u en in de dorpskern van Ten Ede is de zone 30 uitgebreid. Er komt ook een zonale tonnagebeperking voor vrachtwagens van meer dan 7,5ton, met uitzondering van landbouwvoertuigen en plaatselijk verkeer. Vanaf 1 januari 2023 zal de lokale politie het naleven van deze nieuwe maatregelen controleren. 

Verkeersveiligheid is een belangrijke bekommernis voor de inwoners van Wetteren Ten Ede. Dit bleek uit de presentatie van Atelier Ten Ede in februari 2022, na de bevraging door het buurtcomité bij de inwoners van Ten Ede. Lokaal Bestuur Wetteren ging met de voorstellen van de inwoners aan de slag.

Er is op het traject Coopallaan-Wetterensteenweg-Nieuwe Weg-Kortewagenstraat-Heusdensteenweg een snelheidsbeperking van 50km/u. In de eerste plaats verbetert dit de veiligheid van de actieve weggebruikers op deze weg. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat er geen onderscheid is tussen de snelheden van het zwaar vervoer van meer dan 3,5ton (dat vandaag al beperkt is tot 50km/u) en de andere voertuigen van minder dan 3,5ton.

Naast de uitbreiding van de zone 30 in de dorpskern en de tonnagebeperking gaat Wetteren ook in op een vraag van Destelbergen. Het gaat om een tonnagebeperking op de Heusdensteenweg ten westen van de Schoorstraat. Dit gebeurde na overleg tussen de gemeenten Wetteren, Destelbergen, Laarne en Melle.

Laatst gespeeld op Accent

17:06
cover of JAX JONES X D.O.D with Won

JAX JONES X D.O.D

Won't Forget You
17:01
cover of EATS EVERYTHING with Get Up

EATS EVERYTHING

Get Up
16:55
cover of AC; DC with Moneytalks

AC; DC

Moneytalks
16:52
cover of OFENBACH FT. NORMA JEAN MARTINE with Overdrive

OFENBACH FT. NORMA JEAN MARTINE

Overdrive
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.