Verbod op kampvuren in Sint-Lievens-Houtem

5 augustus 2022 - 12:06 | auteur: Johan Van Bever

In de provincie Oost-Vlaanderen geldt momenteel risicocode oranje voor natuurbranden. Dit betekent een hoog risico op brand in alle natuurgebieden van het Agentschap Natuur en Bos binnen de provincie. Open vuur maken in deze gebieden is dus momenteel verboden. 

Het brandrisico in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen of particuliere eigenaars wordt door de Brandweerzone Vlaamse Ardennen (BVLAR) als een gelijkwaardig risico ingeschat.

Gelet op de aanhoudende droogte en het verbod van Agentschap Natuur en Bos, en het feit dat er zich in de laatste weken reeds enkele grasbranden binnen de Brandweerzone hebben voorgedaan, adviseert de brandweerzone Vlaamse Ardennen om tijdelijk geen kampvuren toe te staan.

“Het college heeft deze week het advies van onze brandweerzone gevolgd en een verbod ingesteld tegen alle kampvuren” zegt waarnemend burgemeester Tim De Groote. “Pas wanneer de situatie het terug toelaat, zal het college eventuele kampvuren, onder strikte voorwaarden toestaan” vult hij aan.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen