Verbod op kampvuren in Sint-Lievens-Houtem

Gepost door Johan Van Bever op 5 augustus 2022 - 12:06

In de provincie Oost-Vlaanderen geldt momenteel risicocode oranje voor natuurbranden. Dit betekent een hoog risico op brand in alle natuurgebieden van het Agentschap Natuur en Bos binnen de provincie. Open vuur maken in deze gebieden is dus momenteel verboden. 

Het brandrisico in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen of particuliere eigenaars wordt door de Brandweerzone Vlaamse Ardennen (BVLAR) als een gelijkwaardig risico ingeschat.

Gelet op de aanhoudende droogte en het verbod van Agentschap Natuur en Bos, en het feit dat er zich in de laatste weken reeds enkele grasbranden binnen de Brandweerzone hebben voorgedaan, adviseert de brandweerzone Vlaamse Ardennen om tijdelijk geen kampvuren toe te staan.

“Het college heeft deze week het advies van onze brandweerzone gevolgd en een verbod ingesteld tegen alle kampvuren” zegt waarnemend burgemeester Tim De Groote. “Pas wanneer de situatie het terug toelaat, zal het college eventuele kampvuren, onder strikte voorwaarden toestaan” vult hij aan.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JOSH SAMUEL

Hrtbrkr
23:26

DARUDE

Feel The Beat
23:24

BORIS WAY

Pink Soldiers
23:16

ANYMA & CHRIS AVANTGARDE

Consciousness (Eric Prydz Remix)
23:12

DANCE 2 TRANCE

Power Of American Natives
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.