Verdachte mensensmokkel opgepakt in Zelzate

Johan Van Bever
15 juni 2021 - 13:02
Verdachte mensensmokkel opgepakt in Zelzate

In België, Oostenrijk en Roemenië zijn vier verdachten opgepakt die vermoedelijk instonden voor de organisatie van mensensmokkel naar verschillende Europese steden. Eén verdachte uit Zelzate werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Drie anderen zijn opgepakt in het buitenland op basis van een Europees aanhoudingsbevel.

Internationale samenwerking leidde ertoe te besluiten dat de bende zich verspreid had over diverse Europese landen en  smokkel organiseerde van voornamelijk Irakezen vanuit hun thuisland tot diverse bestemmingslanden in de Europese Unie. Europol bood hierin belangrijke ondersteuning door de coördinatie en informatie-uitwisseling tussen de betrokken landen te begeleiden.

In België werd een man van Iraakse origine opgepakt in Zelzate. Simultaan met de arrestatie in België werden er ook twee personen gearresteerd in Oostenrijk en één in Roemenië. Het is de bedoeling dat deze verdachten overgeleverd worden aan België, zodat ze hier samen kunnen berecht worden. De man uit Zelzate werd voor de onderzoeksrechter geleid, die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Laatst gespeeld op Accent

06:30
cover of RITON FEAT. CLEMENTINE DOUGLAS with Chale

RITON FEAT. CLEMENTINE DOUGLAS

Chale
06:28
cover of PORTUGAL. THE MAN with Feel It Still

PORTUGAL. THE MAN

Feel It Still
06:25
cover of TECH IT DEEP with Maria Maria

TECH IT DEEP

Maria Maria
06:22
cover of GALANTIS with No Money

GALANTIS

No Money
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.