Verdachte mensensmokkel opgepakt in Zelzate

15 juni 2021 - 13:02 | auteur: Johan Van Bever

In België, Oostenrijk en Roemenië zijn vier verdachten opgepakt die vermoedelijk instonden voor de organisatie van mensensmokkel naar verschillende Europese steden. Eén verdachte uit Zelzate werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Drie anderen zijn opgepakt in het buitenland op basis van een Europees aanhoudingsbevel.

Internationale samenwerking leidde ertoe te besluiten dat de bende zich verspreid had over diverse Europese landen en  smokkel organiseerde van voornamelijk Irakezen vanuit hun thuisland tot diverse bestemmingslanden in de Europese Unie. Europol bood hierin belangrijke ondersteuning door de coördinatie en informatie-uitwisseling tussen de betrokken landen te begeleiden.

In België werd een man van Iraakse origine opgepakt in Zelzate. Simultaan met de arrestatie in België werden er ook twee personen gearresteerd in Oostenrijk en één in Roemenië. Het is de bedoeling dat deze verdachten overgeleverd worden aan België, zodat ze hier samen kunnen berecht worden. De man uit Zelzate werd voor de onderzoeksrechter geleid, die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KATY PERRY

Never Really Over
08:08

DOROTHEE VEGAS & LIKE MAARTE & BELLE PEREZ

Enamorada
08:02

nieuws
07:59

PURPLE DISCO MACHINE, SOPHIE AND THE GIANTS

In The Dark
07:56

ANGÈLE

Balance Ton Quoi
Bekijk meer platen