Verdwaalpalen tonen weg naar vuilnisbakjes

Johan Van Bever
11 mei 2023 - 9:42
Verdwaalpalen tonen weg naar vuilnisbakjes

Met een nieuwe campagne bindt de Stad Gent verder de strijd aan tegen zwerfvuil. Opvallende verdwaalpalen en bordjes op drukke ontmoetingsplekken tonen dat een vuilnisbak nooit veraf is. Waar nodig worden ook extra vuilnisbakken bijgeplaatst.

Gent telt heel wat ontmoetingsplekken waar jongeren samenkomen, maar daar blijft soms nog te veel afval achter. Dat is bijvoorbeeld zo in het Citadelpark, in het Sint-Baafskouterpark, op het Centrumplein en in het Rabotpark. Met een nieuwe campagne bindt de Stad verder de strijd aan met zwerfvuil. Opvallende verdwaalpalen, zoals aan zee, en bordjes met verdwaald afval wijzen de weg naar een vuilnisbak, die nooit veraf is. Op drukke plaatsen worden tot slot extra vuilnisbakken geplaatst en op bepaalde tijdstippen zullen ‘redders’ mensen die het goede voorbeeld geven belonen met een kleine attentie.

Op 15 ontmoetingsplekken krijgen 30 vuilnisbakken een verdwaalpaal, 97 vuilnisbakken worden dan weer opvallend gemaakt en er worden 105 verdwaalbordjes opgehangen, telkens met de bijhorende slogan ‘Vamos a la vuilbak’. Er worden ook 34 tijdelijke vuilnisbakken geplaatst. Daarnaast zullen de Gentse scholen dicht bij die ontmoetingsplekken affiches ophangen en de 36 vuilnisbakken aan de in- en uitgangen van die scholen zullen extra in het oog springen. Er worden ook afvaltellingen uitgevoerd op tien locaties voor, tijdens en na de campagne om het effect te meten.

Laatst gespeeld op Accent

04:07
cover of DUSTY SPRINGFIELD with In Private

DUSTY SPRINGFIELD

In Private
04:03
cover of MAITRE GIMS with J

MAITRE GIMS

J'me Tire
04:00
cover of PAUL WOOLFORD X LF SYSTEM FEAT. SHAYAN with In My Head

PAUL WOOLFORD X LF SYSTEM FEAT. SHAYAN

In My Head
03:57
cover of KYGO, RITA ORA with Carry On

KYGO, RITA ORA

Carry On
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.