Verdwaalpalen tonen weg naar vuilnisbakjes

Johan Van Bever
11 mei 2023 - 9:42
Verdwaalpalen tonen weg naar vuilnisbakjes

Met een nieuwe campagne bindt de Stad Gent verder de strijd aan tegen zwerfvuil. Opvallende verdwaalpalen en bordjes op drukke ontmoetingsplekken tonen dat een vuilnisbak nooit veraf is. Waar nodig worden ook extra vuilnisbakken bijgeplaatst.

Gent telt heel wat ontmoetingsplekken waar jongeren samenkomen, maar daar blijft soms nog te veel afval achter. Dat is bijvoorbeeld zo in het Citadelpark, in het Sint-Baafskouterpark, op het Centrumplein en in het Rabotpark. Met een nieuwe campagne bindt de Stad verder de strijd aan met zwerfvuil. Opvallende verdwaalpalen, zoals aan zee, en bordjes met verdwaald afval wijzen de weg naar een vuilnisbak, die nooit veraf is. Op drukke plaatsen worden tot slot extra vuilnisbakken geplaatst en op bepaalde tijdstippen zullen ‘redders’ mensen die het goede voorbeeld geven belonen met een kleine attentie.

Op 15 ontmoetingsplekken krijgen 30 vuilnisbakken een verdwaalpaal, 97 vuilnisbakken worden dan weer opvallend gemaakt en er worden 105 verdwaalbordjes opgehangen, telkens met de bijhorende slogan ‘Vamos a la vuilbak’. Er worden ook 34 tijdelijke vuilnisbakken geplaatst. Daarnaast zullen de Gentse scholen dicht bij die ontmoetingsplekken affiches ophangen en de 36 vuilnisbakken aan de in- en uitgangen van die scholen zullen extra in het oog springen. Er worden ook afvaltellingen uitgevoerd op tien locaties voor, tijdens en na de campagne om het effect te meten.

Laatst gespeeld op Accent

00:30
cover of EMMA HEWITT & ORJAN NILSEN with Warrior

EMMA HEWITT & ORJAN NILSEN

Warrior
00:27
cover of JÖRG MROWIETZ with Do Without

JÖRG MROWIETZ

Do Without
00:24
cover of LIL WAYNE with A Milli

LIL WAYNE

A Milli
00:22
cover of MARTIN GARRIX with Animals

MARTIN GARRIX

Animals
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.