Vergunning voor nieuwe woonbuurt in Oostakker

Johan Van Bever
26 april 2023 - 9:39
Vergunning voor nieuwe woonbuurt in Oostakker

Buurtontwikkelaar Matexi heeft een omgevingsvergunning (voor het verkavelen van gronden) bekomen voor een nieuwe woonbuurt aan de Meerhoutstraat in Oostakker.

In een binnengebied naast de Gentse groenklimaatas ‘Wonderwoud’ en het gelijknamige toekomstige bos zal een nieuwe duurzame en autoluwe buurt met zo’n 120 woningen ontwikkeld worden.

De autoluwe woonbuurt komt in een binnengebied tussen de Meerhoutstraat, Sint-Arnoutstraat en Eksaardserijweg aan de rand van Oostakker, en zal bestaan uit een mix van eengezinswoningen, appartementen en stapelwoningen. Die laatste zijn appartementen met elk hun eigen ingang aan de buitenzijde van het gebouw. De omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden gaat concreet over 46 loten voor eengezinswoningen, 2 loten voor meergezinswoningen (42 appartementen), 2 loten voor 20 stapelwoningen en 1 lot voor 12 sociale woningen.

Zo’n 2/3 van de site wordt ingericht als openbaar domein met veel aandacht voor natuur, biodiversiteit en regenwaterbeheer. Zo wordt het omliggende landschap met grachten en knotwilgenrijen zo veel mogelijk geïntegreerd in de nieuwe buurt. Er worden wadi’s aangelegd, samen met groene greppels die het regenwater opvangen en langzaam laten infiltreren in de bodem. Tot slot wordt het bestaande bos behouden en ingericht als speelbos.

Matexi gaat nu volop aan de slag met de verdere uitwerking van het infrastructuurdossier. Daarna volgt de aanbesteding en men hoopt begin 2024 van start te gaan. Daarnaast werkt de buurtontwikkelaar verder aan de architectuur van de woonunits, om zo snel als mogelijk de nodige omgevingsvergunningen voor het bouwen van de units aan te vragen.

Laatst gespeeld op Accent

20:30
cover of DJ WOUT with Mastermind

DJ WOUT

Mastermind
20:27
cover of Alison Goldfrapp with Digging Deeper

Alison Goldfrapp

Digging Deeper
20:24
cover of TALES OF DJ PHILIP with All Night Long

TALES OF DJ PHILIP

All Night Long
20:21
cover of HONEY DIJON FEAT. DOPE EARTH ALIEN with It

HONEY DIJON FEAT. DOPE EARTH ALIEN

It's Quiet Now
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.