Verjonging op de Gentse Feesten

Johan Van Bever
19 juni 2023 - 9:25
Verjonging op de Gentse Feesten

De Gentse Feesten, dat zijn dit jaar 476 organisatoren die in totaal voor 3.250 activiteiten zorgen, waarvan meer dan de helft gratis. Onder impuls van de vernieuwingssubsidie hebben de organisatoren van de twaalf grote feestpleinen bovendien heel wat inspanningen geleverd voor meer namiddagactiviteiten en meer kansen voor jongeren.

Op de pleinen waren er vorig jaar 205 activiteiten die voor 18 uur georganiseerd werden, nu zijn dat er al 303. Over de hele Gentse Feesten zijn er dit jaar bovendien 543 activiteiten specifiek voor kinderen. Dat zijn er 71 meer dan vorig jaar en 86 meer dan in 2019, de editie daarvoor.

De organisatoren van de twaalf feestpleinen komen met oude en nieuwe recepten om meer jongeren aan te spreken, met een gevarieerd programma tot gevolg. Daarbij zitten heel wat activiteiten die hun succes al bewezen hebben, zoals het hiphoppodium en het Jonge Wolven-parcours in het Baudelohof en de hiphopavond op het Walter De Buckplein.

Ook meer dan 100 straatartiesten en muzikanten zorgen deze Gentse Feesten weer voor verrassingen op elke straathoek. Om hen extra in de kijker te zetten, organiseert de Stad Gent een campagne die bezoekers oproept om kleingeld mee te brengen of via een QR-code een vrije bijdrage te doen.

Laatst gespeeld op Accent

02:42
cover of LOGIC1000 with Can

LOGIC1000

Can't Let Go
02:38
cover of BRITNEY SPEARS with Born To Make You Happy

BRITNEY SPEARS

Born To Make You Happy
02:35
cover of PARACHUTE YOUTH with Can’t Get Better Than This

PARACHUTE YOUTH

Can’t Get Better Than This
02:32
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.