Verkeersingrepen om centrum Wetteren veiliger te maken

20 september 2022 - 9:36 | auteur: Johan Van Bever

Lokaal Bestuur Wetteren wil het centrum veiliger, aangenamer en bereikbaarder wil maken en heeft hiervoor een verkeerscirculatieplan gemaakt. De voorbereidende werken starten in januari 2023, de circulatie in het centrum wijzigt vanaf april 2023 en het parkeerbeleid vanaf juli 2023.

Vanaf januari 2023 zijn onder meer volgende voorbereidende werken gepland: het invoeren van een heldere parkeergeleiding waarbij auto’s vlotter naar de parkings aan de Scheldekaai, het NMBS-station en De Warande worden geleid. Ook de doorstroming en fietsveiligheid langs de kaai aan de Schelde wordt aangepakt met o.a. een veiligere aansluiting van het jaagpad op de Scheldekaai, een oversteekplaats voor fietsers die naar Rode Heuvel rijden, het vernieuwen van het wegdek en het aanbrengen van duidelijke rijstroken op Aard én het overzichtelijker inrichten van de kaai.

Bij de lancering van het circulatieplan, vanaf april 2023, verandert de verkeerssituatie in volgende straten:

De bewoners in deze straten krijgen een bewonersbrief om hen over de veranderingen te informeren. De komende maanden volgt meer concrete informatie via de gemeentelijke kanalen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SHAWN MENDES & CAMILA CABELLO

I Know What You Did Last Summer
08:02

MILK INC.

Go To Hell
07:59

MEGHAN TRAINOR

Lips Are Movin
07:56

TOM GRENNAN

All These Nights
07:51

USHER, YOUNG JEEZY

Love In This Club
Bekijk meer platen