Verkeersveilige Nacht in Oost-Vlaanderen

Johan Van Bever
23 februari 2023 - 0:25
Verkeersveilige Nacht in Oost-Vlaanderen

Op meer dan 120 locaties in de provincie Oost-Vlaanderen worden op maandag 27 februari 2023 snelheidscontroles uitgevoerd. Met deze Verkeersveilige Dag willen de initiatiefnemers – de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter en de procureur-generaal i.s.m. de lokale politiezones en de federale wegpolitie – de Oost-Vlaamse autobestuurders sensibiliseren over de gevaren van overdreven en onaangepaste snelheid in het verkeer.

Te snel rijden blijft, naast afleiding, alcohol en drugs en het niet dragen van een gordel, één van de vier grote killers in het verkeer. Steeds meer automobilisten beseffen dat ook. Uit een recente gedragsbevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) blijft dat 57% van de Vlaamse automobilisten de kans groot tot zeer groot acht dat hij een verkeersongeval veroorzaakt als hij sneller zou rijden dan toegelaten (tegenover 33% in 2021). Toch hielden in 2022 elke dag gemiddeld 2.609 bestuurders zich niet aan de toegelaten snelheidslimiet op het grondgebied van provincie Oost-Vlaanderen. Dat is het hoogste cijfer sinds 2013.

Sensibiliseren en controleren werkt. Dergelijke acties hebben hun effect. Tijdens de Verkeersveilige Nacht in december vorig jaar reed 4,3 % van de gecontroleerde voertuigen te snel. Dat was het laagste cijfers sinds 2010.

Laatst gespeeld op Accent

02:05
cover of OUTHERE BROTHERS with Don

OUTHERE BROTHERS

Don't Stop (Wiggle Wiggle)
02:03
cover of JONAS BLUE with Weekends (anton Powers Mix)

JONAS BLUE

Weekends (anton Powers Mix)
02:00
cover of ALICIA CRETI with Going Down

ALICIA CRETI

Going Down
01:57
cover of K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE with Kater

K-LIBER & DR.RUDE & DJ JANTJE

Kater
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.