Vernieuwing op Gentse Feesten

Johan Van Bever
28 januari 2023 - 10:06
Vernieuwing op Gentse Feesten

Met een vernieuwingssubsidie wil de Stad Gent de pleinorganisatoren van de Gentse Feesten stimuleren om in te zetten op meer namiddagactiviteiten, op vernieuwende samenwerkingen en op kansen voor jongeren. Vijftien procent van de huidige subsidies voor de pleinen gaat daar naartoe.

De Gentse Feesten, dit jaar van vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli, kunnen rekenen op een groep organiserende vzw’s die doorheen de jaren veel expertise hebben opgebouwd. Met een vernieuwingssubsidie motiveert de Stad Gent hen nu tot nog meer dynamiek en nieuwe impulsen. In het nieuwe systeem krijgt de huidige ploeg van vzw’s daarom zekerheid over 85 procent van het subsidiebedrag van de voorbije jaren, goed voor zo’n 775.000 euro. De overige 15 procent stroomt door naar een subsidiepot gericht op vernieuwing.

Om een vernieuwingssubsidie aan te vragen, kunnen de huidige organiserende vzw’s een projectaanvraag indienen. Het nieuwe subsidiereglement stimuleert de indieners om in te zetten op de organisatie van meer namiddagactiviteiten, op vernieuwende samenwerking met andere organisaties en op het betrekken van jongeren bij de productie en programmatie op de verschillende pleinen.

Laatst gespeeld op Accent

00:39
cover of DIAL M. FOR MOGUAI with Beatbox

DIAL M. FOR MOGUAI

Beatbox
00:36
cover of ABBA with Voulez Vous (Fabian Farell Remix)

ABBA

Voulez Vous (Fabian Farell Remix)
00:32
cover of JAM & SPOON with Right In The Night (Fall In Love With Music)

JAM & SPOON

Right In The Night (Fall In Love With Music)
00:30
cover of JSTJR with I Wanna

JSTJR

I Wanna
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.