Vernieuwing op Gentse Feesten

Johan Van Bever
28 januari 2023 - 10:06
Vernieuwing op Gentse Feesten

Met een vernieuwingssubsidie wil de Stad Gent de pleinorganisatoren van de Gentse Feesten stimuleren om in te zetten op meer namiddagactiviteiten, op vernieuwende samenwerkingen en op kansen voor jongeren. Vijftien procent van de huidige subsidies voor de pleinen gaat daar naartoe.

De Gentse Feesten, dit jaar van vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli, kunnen rekenen op een groep organiserende vzw’s die doorheen de jaren veel expertise hebben opgebouwd. Met een vernieuwingssubsidie motiveert de Stad Gent hen nu tot nog meer dynamiek en nieuwe impulsen. In het nieuwe systeem krijgt de huidige ploeg van vzw’s daarom zekerheid over 85 procent van het subsidiebedrag van de voorbije jaren, goed voor zo’n 775.000 euro. De overige 15 procent stroomt door naar een subsidiepot gericht op vernieuwing.

Om een vernieuwingssubsidie aan te vragen, kunnen de huidige organiserende vzw’s een projectaanvraag indienen. Het nieuwe subsidiereglement stimuleert de indieners om in te zetten op de organisatie van meer namiddagactiviteiten, op vernieuwende samenwerking met andere organisaties en op het betrekken van jongeren bij de productie en programmatie op de verschillende pleinen.

Laatst gespeeld op Accent

18:21
cover of ROZALLA with Are You Ready To Fly

ROZALLA

Are You Ready To Fly
18:16
cover of PET SHOP BOYS with Can You Forgive Her?

PET SHOP BOYS

Can You Forgive Her?
18:13
cover of CAMISRA with Let Me Show You (Instrumental Radio Edit)

CAMISRA

Let Me Show You (Instrumental Radio Edit)
18:10
cover of MARK

MARK' OH

Tears Don't Lie
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.