Vervanging brug E40 Drongen: Snelweg 1 nacht dicht

Johan Van Bever
6 september 2023 - 13:01
Vervanging brug E40 Drongen: Snelweg 1 nacht dicht
Tijdens de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 september zal het Agentschap Wegen en Verkeer de brug van de Kloosterstraat over de E40 in Drongen afbreken. Om deze werken te kunnen uitvoeren wordt de snelweg in beide richtingen afgesloten. De snelweg wordt afgesloten vanaf 20 uur ‘s avonds tot 9.30 uur zondagochtend. Verkeer op lange afstand wordt omgeleid. De werken zullen gepaard gaan met de nodige geluidshinder. 

Om de brug in de Kloosterstraat af te breken, wordt de E40 afgesloten in beide richtingen. In de richting van Gent wordt de snelweg afgesloten vanaf het complex Aalter. In de richting van Oostende vanaf het complex Sint-Denijs-Westrem. Ook een aantal op- en afritten zullen afgesloten worden:
–  de opritten richting Oostende af in Sint-Denijs-Westrem en Drongen.
– de opritten richting Gent af in Aalter en Nevele.
– de tijdelijke op- en afrit van Booiebos naar en van de E40 wordt tijdens de werken ook gesloten.

Het doorgaand verkeer van de kust richting Brussel wordt van de snelweg geleid in Aalter om via de N44, de E34/N49, en de R4 terug op de E40 terecht te komen. Verkeer in de omgekeerde richting wordt in Sint-Denijs-Westrem van de snelweg geleid en volgt dezelfde omleiding. Voor verkeer dat vanuit Drongen en omgeving de snelweg op wil kan dit enkel aan het complex Nevele voor wie richting kust moet en aan het complex Drongen voor wie richting Brussel moet. Vanaf zondagochtend is de situatie weer zoals voorheen en rijdt het verkeer ter hoogte van de werf over 3 versmalde rijstroken aan 70 km/u. Alle op- en afritten zijn dan ook terug open.

Op maandag 18 september start de aannemer met het plaatsen van de paalfunderingen, om later de nieuwe brug op te bouwen.  Tegen midden november moet deze fase afgerond zijn. Daarna de landhoofden en de nieuwe brug geplaatst worden. De fasering in detail kan u vinden op www.wegenenverkeer.be/drongen.

Laatst gespeeld op Accent

02:21
cover of JAN LEYERS with Only your love will do

JAN LEYERS

Only your love will do
02:18
cover of JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA with Pedro

JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA

Pedro
02:15
cover of ELTON JOHN, DUA LIPA with Cold Heart

ELTON JOHN, DUA LIPA

Cold Heart
02:12
cover of LOST FREQUENCIES X BASTILLE with Head Down

LOST FREQUENCIES X BASTILLE

Head Down
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.