Vervanging brug over E40 in Drongen is begonnen

Johan Van Bever
9 juli 2023 - 8:59
Vervanging brug over E40 in Drongen is begonnen

De brug over de Kloosterstraat is in zeer slechte staat en moet daarom dringend vervangen worden. Van deze vervanging wordt gebruik gemaakt om het verkeer op en rond de brug veiliger te organiseren. De brug is immers een veel gebruikte oversteekplaats voor schoolgaande jeugd en lokale bewoners. Het gebrek aan voorzieningen voor al dit verkeer zorgt nu vaak voor onveilige situaties, zeker voor de vele fietsers.

Met de nieuwe brug en een aanpassing van het kruispunt met de Baarleveldestraat verandert dat. Er komt een breed dubbelrichtingsfietspad op de brug, een nieuwe fietsverbinding met Baarle en het kruispunt van de Halewijnstationstraat en Baarleveldestraat, een groene berm in de Kloosterstraat en een filter in de Halewijnstationstraat. Zo zal het verkeer richting het bedrijventerrein ook veiliger en volledig conflictvrij verlopen via de Baarleveldestraat.

Wegen en Verkeer splitst de werken op in 4 fasen om de hinder voor de buurt en weggebruikers te beperken. Op maandag 3 juli startte de eerste fase met de bouw van de tijdelijke op- en afrit aan bedrijventerrein Drongen I (ter hoogte van Booiebos). Die fase is afgerond op 11 augustus. Nadien starten de afbraak van de brug en de landhoofden en de voorbereidende grondwerken. Die fase duurt tot midden november. Vanaf november start de opbouw van nieuwe brug. Als alles volgens plan loopt, duren de werken tot midden 2024.

Tijdens deze eerste fase van de werken is er beperkte hinder.

Laatst gespeeld op Accent

05:51
cover of ALANIS MORISSETTE with Hands Clean

ALANIS MORISSETTE

Hands Clean
05:47
cover of SWEDISH HOUSE MAFIA with Ray of Solar

SWEDISH HOUSE MAFIA

Ray of Solar
05:45
cover of MEGHAN TRAINOR with Mother

MEGHAN TRAINOR

Mother
05:42
cover of PANZER FLOWER FEAT. MICHAEL & MUSYCA with I Wish

PANZER FLOWER FEAT. MICHAEL & MUSYCA

I Wish
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.