Vervanging brug over E40 in Drongen is begonnen

Johan Van Bever
9 juli 2023 - 8:59
Vervanging brug over E40 in Drongen is begonnen

De brug over de Kloosterstraat is in zeer slechte staat en moet daarom dringend vervangen worden. Van deze vervanging wordt gebruik gemaakt om het verkeer op en rond de brug veiliger te organiseren. De brug is immers een veel gebruikte oversteekplaats voor schoolgaande jeugd en lokale bewoners. Het gebrek aan voorzieningen voor al dit verkeer zorgt nu vaak voor onveilige situaties, zeker voor de vele fietsers.

Met de nieuwe brug en een aanpassing van het kruispunt met de Baarleveldestraat verandert dat. Er komt een breed dubbelrichtingsfietspad op de brug, een nieuwe fietsverbinding met Baarle en het kruispunt van de Halewijnstationstraat en Baarleveldestraat, een groene berm in de Kloosterstraat en een filter in de Halewijnstationstraat. Zo zal het verkeer richting het bedrijventerrein ook veiliger en volledig conflictvrij verlopen via de Baarleveldestraat.

Wegen en Verkeer splitst de werken op in 4 fasen om de hinder voor de buurt en weggebruikers te beperken. Op maandag 3 juli startte de eerste fase met de bouw van de tijdelijke op- en afrit aan bedrijventerrein Drongen I (ter hoogte van Booiebos). Die fase is afgerond op 11 augustus. Nadien starten de afbraak van de brug en de landhoofden en de voorbereidende grondwerken. Die fase duurt tot midden november. Vanaf november start de opbouw van nieuwe brug. Als alles volgens plan loopt, duren de werken tot midden 2024.

Tijdens deze eerste fase van de werken is er beperkte hinder.

Laatst gespeeld op Accent

22:02
cover of SILVIO ECOMO with No-Dip

SILVIO ECOMO

No-Dip
22:01
cover of SECTOR 7 with Blade Runner End Tittle

SECTOR 7

Blade Runner End Tittle
21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.