Vervroeging ‘Dampoort-Express’ zorgt voor ongenoegen

Johan Van Bever
24 november 2023 - 9:12
Vervroeging ‘Dampoort-Express’ zorgt voor ongenoegen

Op 11 december vervroegt de NMBS de populaire ‘Dampoort-express’, de (enige) rechtstreekse piekuurtrein tussen Gent-Dampoort en Brussel, met maar liefst één uur. Die drastische aanpassing wijzigt ingrijpend het leven van honderden pendelaars in de hele Gentse regio en leidde tot een storm van protest bij lokale politici. Pendelaars vragen dat de NMBS zonder taboes een oplossing uitwerkt en wachten met ongeduld op de resultaten van het overleg op het kabinet-Gilkinet.

’s Morgens en ‘s avonds rijdt een rechtstreekse piekuurtrein vanuit Gent-Dampoort naar Brussel. Die trein komt normaal rond 8u30 in Brussel aan. Voor de stations Gent-Dampoort, Gentbrugge en Beervelde, samen goed voor meer dan zesduizend reizigers, is dit de enige rechtstreekse trein naar Brussel. Ook voor de pendelaars in Merelbeke en Melle is deze trein veruit de snelste optie richting Brussel. De populaire piekuurtrein – de ‘Dampoort-express’ in de volksmond – is cruciaal voor pendelaars in de hele Gentse regio.

Vanaf 11 december wenst de NMBS deze piekuurtrein met één uur te vervroegen. De reden? Infrabel, de beheerder van het spoorwegennet, verkocht het tijdsslot van de ‘Dampoort-express’ aan een nieuwe Eurostar richting Amsterdam. De drastische vervroeging wijzigt ingrijpend het dagelijkse leven van de gemiddeld zeshonderd pendelaars die dagelijks gebruik maken van de trein, gaande van de aankoop van een (extra) wagen tot een verdubbeling van de reistijd. De impact van de (drastische) aanpassing van de ‘Dampoort-express’ is daarbij niet enkel voelbaar in Gent-Dampoort, maar nog meer in Gentbrugge, Merelbeke, Melle en Beervelde. Het treft letterlijk de hele Gentse regio.

Laatst gespeeld op Accent

06:05
cover of KATE RYAN with Babacar

KATE RYAN

Babacar
06:02
cover of LOST FREQUENCIES with Rise

LOST FREQUENCIES

Rise
05:59
cover of LINKIN PARK with Friendly Fire

LINKIN PARK

Friendly Fire
05:56
cover of ALICIA CRETI with Going Down

ALICIA CRETI

Going Down
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.