Vierkant groen in Sint-Amandsberg

Gepost door Johan Van Bever op 5 juli 2022 - 12:53

Het kruispunt Grondwetlaan-Visitatiestraat wordt een pak veiliger. Sinds vrijdag 1 juli wordt er gewerkt met ‘vierkant groen’. Dat betekent dat alle fietsers en voetgangers uit de verschillende richtingen tegelijk groen licht krijgen, terwijl auto’s en vrachtwagens even moeten wachten.

Als een voetganger of fietser een drukknop aan een verkeerslicht gebruikt, krijgen nadien alle voetgangers en fietsers uit alle richtingen groen licht. Voor de fietsers is dat een groen fietser-icoontje met vier pijltjes. Fietsers mogen in alle richtingen oversteken, maar moeten voorrang verlenen aan voetgangers op het zebrapad. Auto’s en vrachtwagens mogen het kruispunt niet op.

Intussen is het kruispunt ook iets anders ingericht. Via fietspaden worden fietsers op een veilige manier naar een apart verkeerslicht voor fietsers geleid. Daar kunnen ze het vierkant groen via een drukknop in werking zetten. Dankzij het systeem worden zwakke weggebruikers van auto’s en vrachtwagens gescheiden en worden dodehoekongevallen voorkomen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

LEWIS CAPALDI

Forget Me (LIKETHIS Remix)
04:54

ADELE

Oh My God
04:50

DIMI & DANIEL VERSTAPPEN

Mag Ik Dan Bij Jou
04:47

GEBROEDERS KO

Boten Anna
04:44

MIMI WEBB

Good Whithout
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.