Villa Omaar, centrum voor jongeren met psychologische problemen: “Muziek -en danstherapie zonder wachtlijst”

25 september 2017 - 17:14 | auteur: Fabian Tack

Villa Omaar, een ambulant open therapeutisch centrum voor jongeren die met psychologische moeilijkheden kampen, blies vorige week 1 kaarsje uit opdat de VZW 1 jaar bestaat. Voorzitter en klinisch psychologe Nathalie en muziektherapeute Marieke kwamen langs tijdens De Kwetteraars om over het centrum te praten. “Onze doelgroep bestaat uit jongeren tussen 16 en 23 jaar, een groep die doorgaans uit de boot valt.” 

Nathalie en Marieke werken al 1 jaar keihard daar in het roze huis aan het station, oftewel Villa Omaar. “We hopen in januari onze deuren open te stellen.” En om die deadline te halen, zoeken we steeds vrijwilligers die een handje willen toesteken in de Villa. “We hebben ook een crowdfundingsactie opgericht, momenteel zitten we al over de helft van ons te inzamelen bedrag. Ontzettend veel dank aan iedereen die al gestort heeft!”

Creativiteit

De psychologen hopen dat de jongeren snel hun weg zullen vinden naar Villa Omaar. “Er zijn zoveel jongeren die hulp nodig hebben. Bij ons kunnen ze terecht tijdens de kantooruren en zullen hen de ondersteuning bieden die ze zoeken.” Villa Omaar wil dat vooral doen aan de hand van muziek-en danstherapie. “Creativiteit kan hen over moeilijkheden helpen.”

Marieke en Nathalie op bezoek in de studio

Laagdrempelig 

Bovendien wil het centrum zonder wachtlijst werken. “We willen vooral laagdrempelig zijn en zonder wachtlijst hopen we toegankelijker te zijn voor jongeren.” Nochtans raakte vorige week bekend dat jongeren soms 60 dagen moeten wachten op hulp. “We weten niet goed wat de impact zal zijn als ons centrum opengaat, wat als de toevloed toch te groot blijkt… We zullen moeten afwachten en dan evalueren wat ons het beste lijkt. Maar voorlopig willen de drempel zo laag mogelijk houden zonder wachtlijst.”

Villa Omaar steunen? Dat kan via deze link op Hello Bank

Meer info via de website en via Facebook.

Interview en tekst: Shana Van de Velde, foto: Nathalie Braeckman

*Wegens technische problemen kan het interview niet worden herbeluisterd.

 

 

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MADONNA

Get Together
09:25

ANGÈLE

Libre
09:21

HOLLYWOOD BEYOND

What's The Colour Of Money
09:18

ADELE

Easy On Me (J Bruus Remix)
09:14

MEAU

Dat Heb Jij Gedaan (Dj REsound Remix)
Bekijk meer platen