Villa Omaar in Wetteren groeit verder

Gepost door Johan Van Bever op 24 januari 2020 - 21:51

Villa Omaar vzw uit Wetteren krijgt van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle een subsidie van 44.000 euro. Dat komt bovenop de steun die Villa Omaar al 2 jaar krijgt van de Nationale Loterij. De subsidie is heel welgekomen nieuws voor een huis dat blijft groeien en zelfs over de provinciegrenzen lonkt.

Villa Omaar is een groeiplek voor psychisch kwetsbare jongeren tussen 15 en 23 jaar, die nood hebben aan een tijdelijk aanbod of begeleiding. Er wordt vertrokken van een hartelijke en huiselijke sfeer. Er kan gedurende een paar weken in kleine groep een traject doorlopen worden aan de hand van diverse creatieve ateliers, workshops en gesprekken, afgestemd op de vraag van de betrokken jongeren.

De initiatiefnemers zijn Nathalie, Marieke en Tineke. Zij runnen sinds twee jaar Villa Omaar met behulp van tal van vrijwilligers.Ze ontvangen steeds meer jongeren in het huis aan de Oordegemsesteenweg, vlakbij het station van Wetteren. Het nieuwe jaar wordt ingezet met een grote droom. Villa Omaar heeft voornamelijk Oost-Vlaamse jongeren in huis en het opzet blijkt te werken. Daarom zoeken ze nu mogelijkheden om buiten de provincie iets gelijkaardigs op te zetten en denken aan Antwerpen en West-Vlaanderen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BRYAN ADAMS, TINA TURNER

It's Only Love
12:15

CHRISTINA AGUILERA

Candyman
12:11

MARTIN GARRIX, BONO & THE EDGE

We Are The People
12:08

DANTE KLEIN , FABIAN LENSSEN & SILVIO ECOMO

Rewind
12:04

FIVE

If Ya Gettin' Down
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.