Virtuele Gentse Feesten

Johan Van Bever
1 juni 2020 - 10:48
Virtuele Gentse Feesten

Voor het eerst in meer dan 100 jaar zijn de Gentse Feesten geannuleerd. Om de feesten toch door te laten gaan, heeft de jonge 3D Engineer Lucas Selfslagh een oplossing gevonden. Hij is namelijk al tien jaar bezig met ‘Ghent Theft Auto’, een virtuele kopie van de volledige stad waarin iedereen voortaan kan rondwandelen en feesten.

Sinds 2012 besteedt Selfslagh een groot deel van zijn vrije tijd aan wat hij zelf een ‘uit de hand gelopen hobbyproject’ noemt. Wat ooit begon als een eenvoudige mod van het populaire spel Grand Theft Auto IV, groeide de voorbije jaren uit tot een 3D-versie van zijn favoriete stad. Ieder gebouw, iedere vuilnisbak: stuk voor stuk kregen ze een virtuele kopie.

Met behulp van een crowdfunding hoopt Selfslagh geld op te kunnen halen om zijn levensproject te kunnen voltooien én het in te kunnen zetten om de Feesten online door te kunnen laten gaan.

‘Ghent Theft Auto zal een platform worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en dingen kunnen beleven op de locaties die ze al hun hele leven kennen. Het wordt een plek waar artiesten en entertainers ook kunnen optreden. 90 procent van de inkomsten die ze er generen gaat rechtstreeks naar hen. Zij zien door de annulering van de Gentse Feesten een pak van hun inkomen verloren gaan.

Ook wie geen VR-bril heeft, zal door de virtuele kopie van Gent kunnen slenteren en daar ook anderen ontmoeten. Net als in het echte leven zal dat tot onverwachte gesprekken leiden, terwijl je bijvoorbeeld naar het optreden van je favoriete artiest staat te kijken.

Laatst gespeeld op Accent

01:28
cover of R3SPAWN, KAZDEN & KARASSO FT. BRUNETTI with Breathless

R3SPAWN, KAZDEN & KARASSO FT. BRUNETTI

Breathless
01:26
cover of ABOVE & BEYOND with Thing Called Love

ABOVE & BEYOND

Thing Called Love
01:21
cover of 8KAYS, BRAEV with Basic

8KAYS, BRAEV

Basic
01:18
cover of SAXO with Les Bruits de la Forêt

SAXO

Les Bruits de la Forêt
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.