Virtuele Gentse Feesten

1 juni 2020 - 10:48 | auteur: Johan Van Bever

Voor het eerst in meer dan 100 jaar zijn de Gentse Feesten geannuleerd. Om de feesten toch door te laten gaan, heeft de jonge 3D Engineer Lucas Selfslagh een oplossing gevonden. Hij is namelijk al tien jaar bezig met ‘Ghent Theft Auto’, een virtuele kopie van de volledige stad waarin iedereen voortaan kan rondwandelen en feesten.

Sinds 2012 besteedt Selfslagh een groot deel van zijn vrije tijd aan wat hij zelf een ‘uit de hand gelopen hobbyproject’ noemt. Wat ooit begon als een eenvoudige mod van het populaire spel Grand Theft Auto IV, groeide de voorbije jaren uit tot een 3D-versie van zijn favoriete stad. Ieder gebouw, iedere vuilnisbak: stuk voor stuk kregen ze een virtuele kopie.

Met behulp van een crowdfunding hoopt Selfslagh geld op te kunnen halen om zijn levensproject te kunnen voltooien én het in te kunnen zetten om de Feesten online door te kunnen laten gaan.

‘Ghent Theft Auto zal een platform worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en dingen kunnen beleven op de locaties die ze al hun hele leven kennen. Het wordt een plek waar artiesten en entertainers ook kunnen optreden. 90 procent van de inkomsten die ze er generen gaat rechtstreeks naar hen. Zij zien door de annulering van de Gentse Feesten een pak van hun inkomen verloren gaan.

Ook wie geen VR-bril heeft, zal door de virtuele kopie van Gent kunnen slenteren en daar ook anderen ontmoeten. Net als in het echte leven zal dat tot onverwachte gesprekken leiden, terwijl je bijvoorbeeld naar het optreden van je favoriete artiest staat te kijken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

GENESIS

I Can't Dance
08:39

TWOCOLORS GEORGIE KELLER

Feel It 2
08:35

PAT KRIMSON, LOREDANA & 2 FABIOLA

Silence
08:32

GWEN STEFANI

Cool
08:29

$HIRAK, CRISTIAN D, BILAL WAHIB, RONNIE FLEX & BOEF

Als Je Bij Me Blijft
Bekijk meer platen