Vlaams minister Hilde Crevits bezoekt Recticel

2 juni 2021 - 11:20 | auteur: Johan Van Bever

De komende 15 jaar is er nood aan 30.000 nieuwe talenten en moeten bijna 60.000 mensen omgeschoold worden in de basisindustrie, waaronder de sectoren chemie, kunststoffen, metalen en staal.

Dat staat in een studie  van het adviesbureau Roland Berger dat in aanwezigheid van Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk Hilde Crevits (CD&V) werd voorgesteld in Recticel in Wetteren. Om de omschakeling naar een groene economie te maken, is het niet alleen belangrijk dat de nodige innovatieve technologie aanwezig is. Ook werknemers moeten voorbereid worden op ‘de werkvloer van de toekomst’. Vervolgens ging de minister op de werkvloer een kijkje nemen.

Er zijn speciale competenties nodig om met technologie te werken tijdens de groene en digitale omschakeling want er wordt op een andere manier geproduceerd en zaken gedaan. Om alle jobs die nodig zijn, in te vullen zijn er 30.000 nieuwe werkenden nodig. Het is ook belangrijk om iedereen die nu al in de Vlaamse basisindustrie zit daar ook te houden. Die moeten wel inspanningen leveren om zich om te scholen en bij te scholen.

Recticel met zijn 5.290 werknemers in 53 vestigingen in 21 landen is een voorbeeldbedrijf te noemen. Sinds kort maakt Recticel, naast de isolatie, matrassen en schuim ook producten voor het bewaren en transporteren van vaccins. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

PURPLE DISCO MACHINE, SOPHIE AND THE GIANTS

In The Dark
18:29

SURVIVOR

Eye Of The Tiger
18:26

MEDUZA, DERMOT KENNEDY

Paradise
18:22

SAM RYDER

Space Man
18:18

BRANDY & MONICA

The Boy Is Mine
Bekijk meer platen