Vlaams minister Hilde Crevits bezoekt Recticel

Johan Van Bever
2 juni 2021 - 11:20
Vlaams minister Hilde Crevits bezoekt Recticel

De komende 15 jaar is er nood aan 30.000 nieuwe talenten en moeten bijna 60.000 mensen omgeschoold worden in de basisindustrie, waaronder de sectoren chemie, kunststoffen, metalen en staal.

Dat staat in een studie  van het adviesbureau Roland Berger dat in aanwezigheid van Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk Hilde Crevits (CD&V) werd voorgesteld in Recticel in Wetteren. Om de omschakeling naar een groene economie te maken, is het niet alleen belangrijk dat de nodige innovatieve technologie aanwezig is. Ook werknemers moeten voorbereid worden op ‘de werkvloer van de toekomst’. Vervolgens ging de minister op de werkvloer een kijkje nemen.

Er zijn speciale competenties nodig om met technologie te werken tijdens de groene en digitale omschakeling want er wordt op een andere manier geproduceerd en zaken gedaan. Om alle jobs die nodig zijn, in te vullen zijn er 30.000 nieuwe werkenden nodig. Het is ook belangrijk om iedereen die nu al in de Vlaamse basisindustrie zit daar ook te houden. Die moeten wel inspanningen leveren om zich om te scholen en bij te scholen.

Recticel met zijn 5.290 werknemers in 53 vestigingen in 21 landen is een voorbeeldbedrijf te noemen. Sinds kort maakt Recticel, naast de isolatie, matrassen en schuim ook producten voor het bewaren en transporteren van vaccins. 

Laatst gespeeld op Accent

01:30
cover of FINAL ANALYZIS with El Punto Final

FINAL ANALYZIS

El Punto Final
01:27
cover of INDEEP with Last Night a D.J. Saved My Life

INDEEP

Last Night a D.J. Saved My Life
01:20
cover of DIVOC91 with Time

DIVOC91

Time
01:12
cover of DASH BERLIN with Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]

DASH BERLIN

Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.