Vlaams woonbeleid: Vooruit voert actie

Johan Van Bever
13 juli 2022 - 13:46
Vlaams woonbeleid: Vooruit voert actie

Volgens Vooruit moet de overheid ingrijpen op de woningmarkt. Daarom wordt een nationale actie georganiseerd. In Wetteren zal de actie van Vooruit Wetteren doorgaan op zondagvoormiddag 17 juli vanaf 09.30 uur op de zondagmarkt op het Felix Beernaertsplein.

Vooruit klaagt met haar allereerste ‘Woonactie’ in verschillende Vlaamse gemeenten de problemen op de woningmarkt aan. “Voor een gemiddelde woning moet je tegenwoordig al meer dan 60.000 euro aan eigen inbreng ophoesten. Zonder hulp van thuis, is dat een zeer moeilijke zaak. Wij vragen dan ook om de registratierechten op de enige, eigen woning te schrappen en de notariskosten te verlagen.” Om de woningprijzen te drukken, wil Vooruit voorrang geven aan startende kopers.


“We zien dat onze woningmarkt steeds vaker investeerders aantrekt die meerdere woningen opkopen. Dit terwijl starters geen eerste woning meer kunnen kopen. De gemiddelde koopprijs in Wetteren is momenteel 278.000 euro. Die ongelijkheid pakken we aan door investeerders uit de markt te houden in die buurten waar er een schaarste is aan betaalbare woningen. Zo geven we starters een eerlijke kans op een betaalbare eigen woning. Investeerders zullen enkel nog kunnen kopen in deze buurten als ze bereid zijn te verhuren aan verlaagd tarief Een meer gelijke verdeling van het woonaanbod, zal de prijsstijgingen temperen, meent voorzitter Herwig Van Doorsselaer.

Ook op de huurmarkt wil Vooruit dat de Vlaamse overheid corrigerend gaat optreden. De socialisten willen meer betaalbare sociale woningen, een tijdelijke bevriezing van de huurindexering en een rem op de huurprijzen.

Laatst gespeeld op Accent

14:03
cover of ROBBIE WILLIAMS, KYLIE MINOGUE with Kids

ROBBIE WILLIAMS, KYLIE MINOGUE

Kids
13:57
cover of JUNGKOOK with Standing Next to You

JUNGKOOK

Standing Next to You
13:53
cover of ERIC CLAPTON with Tears in Heaven

ERIC CLAPTON

Tears in Heaven
13:50
cover of SWITCH DISCO with VACANCY

SWITCH DISCO

VACANCY
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.