Vlaamse Jeugdraad hekelt Blaarmeersen-politiek

Johan Van Bever
5 juli 2021 - 11:16
Vlaamse Jeugdraad hekelt Blaarmeersen-politiek

Samen met de Jeugdraad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel (VGC-Jeugdraad) brengt de Vlaamse jeugdraad een standpunt uit over de manier waarop Brusselse jongeren behandeld werden na het conflict in de Gentse Blaarmeersen.

Gent station

De politie in Gent heeft na een beslissing van het Gentse stadsbestuur eerder deze maand een grote controle aan het station gehouden, gericht op jongeren die vanuit Brussel kwamen en een uitstapje hadden gepland naar de Blaarmeersen, als reactie op een vechtpartij die een week eerder in dat park plaatsvond.

De Vlaamse Jeugdraad en de Jeugdraad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel (VGC-Jeugdraad) stellen zich niet alleen ernstige vragen bij de (grond)wettelijkheid van die maatregelen, maar stellen ook een andere weg voor. Eén die antwoorden biedt op de onderliggende problemen die dit verhaal blootlegt. Een weg in dialoog mét jongeren en jeugdwerk.

De Vlaamse Jeugdraad werkt momenteel aan een advies over politie, jongeren en jeugdwerk dat al die antwoorden en aanbevelingen bundelt. De VGC-Jeugdraad deed dit voorjaar een bevraging rond jongeren en politie in Brussel. 1.968 Brusselse jongeren vulden de bevraging in. 76% van de respondenten geeft aan dat ze zich niet veilig voelen wanneer ze in contact komen met de politie en 9 op de 10 van de respondenten geeft aan dat de relatie tussen jongeren en politie moet verbeteren.

Laatst gespeeld op Accent

10:47
cover of MEN WITHOUT HATS with The Safety Dance

MEN WITHOUT HATS

The Safety Dance
10:43
cover of JELLE VAN DAEL with Firefall

JELLE VAN DAEL

Firefall
10:40
cover of MILLI VANILLI with Girl You Know It

MILLI VANILLI

Girl You Know It's True
10:37
cover of T-SPOON & GREGOIR CRUZ with Parachute

T-SPOON & GREGOIR CRUZ

Parachute
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.