Vlabel houdt geïntegreerde controleacties

Johan Van Bever
22 juli 2021 - 12:45
Vlabel houdt geïntegreerde controleacties

Sinds enkele maanden organiseert de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) geïntegreerde controles op voertuigen. Vlaams minister van Financiën & Begroting bracht donderdag een bezoek aan de controlepost in Wetteren.

Bestuurders passeren een slimme camera (ANPR). Die detecteert de ‘verdachte voertuigen’ en die worden vervolgens aan de kant gezet. Dat gebeurde donderdag op de snelwegparking in Wetteren. Tijdens de controles worden verschillende elementen voor het eerst tegelijkertijd gecontroleerd.

De wagens worden gecontroleerd of ze technisch in orde zijn. Men controleert of vrachtwagens of bestelwagens niet overladen zijn en voldoen aan de kilometerheffing. Te zware vrachtwagens beschadigen trouwens het wegdek. Eerlijkheid is ook een aandachtspunt. 99,3% van de bestuurders betaalt zijn verkeersbelasting. Die overige 0,7% moet dat ook doen.

Vlabel probeert voor de controles in grotere equipes te werken. Hierdoor verschuift het actieterrein meer naar snelwegen. Vlabel is met zoveel scanners of slimme camera’s onderweg, dat statistisch gezien elke bestuurder om de drie jaar eens gecontroleerd wordt. men merkt dat niet, enkel wanneer men ergens mee in overtreding is, wordt de bestuurder aan de kant gezet. Jaarlijks worden 1,3 miljoen personenwagens gecontroleerd.

Laatst gespeeld op Accent

16:12
cover of MARNIK with Boyz in Paris (With Vinai)

MARNIK

Boyz in Paris (With Vinai)
16:08
cover of TOM GRENNAN with Remind Me

TOM GRENNAN

Remind Me
16:06
cover of FAMKE LOUISE with Switch

FAMKE LOUISE

Switch
16:00
cover of MICHAEL JACKSON with Remember The Time

MICHAEL JACKSON

Remember The Time
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.