Vlabel houdt geïntegreerde controleacties

Gepost door Johan Van Bever op 22 juli 2021 - 12:45

Sinds enkele maanden organiseert de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) geïntegreerde controles op voertuigen. Vlaams minister van Financiën & Begroting bracht donderdag een bezoek aan de controlepost in Wetteren.

Bestuurders passeren een slimme camera (ANPR). Die detecteert de ‘verdachte voertuigen’ en die worden vervolgens aan de kant gezet. Dat gebeurde donderdag op de snelwegparking in Wetteren. Tijdens de controles worden verschillende elementen voor het eerst tegelijkertijd gecontroleerd.

De wagens worden gecontroleerd of ze technisch in orde zijn. Men controleert of vrachtwagens of bestelwagens niet overladen zijn en voldoen aan de kilometerheffing. Te zware vrachtwagens beschadigen trouwens het wegdek. Eerlijkheid is ook een aandachtspunt. 99,3% van de bestuurders betaalt zijn verkeersbelasting. Die overige 0,7% moet dat ook doen.

Vlabel probeert voor de controles in grotere equipes te werken. Hierdoor verschuift het actieterrein meer naar snelwegen. Vlabel is met zoveel scanners of slimme camera’s onderweg, dat statistisch gezien elke bestuurder om de drie jaar eens gecontroleerd wordt. men merkt dat niet, enkel wanneer men ergens mee in overtreding is, wordt de bestuurder aan de kant gezet. Jaarlijks worden 1,3 miljoen personenwagens gecontroleerd.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

COLDPLAY

Every Teardrop Is A Waterfall
06:41

LUM!X

Forget You (with Gabry Ponte)
06:37

SHAKIRA, ALEJANDRO SANZ

La Tortura
06:33

BRITNEY SPEARS

Till The World Ends
06:31

AVA MAX

Weapons
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.