Vlabel houdt geïntegreerde controleacties

22 juli 2021 - 12:45 | auteur: Johan Van Bever

Sinds enkele maanden organiseert de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) geïntegreerde controles op voertuigen. Vlaams minister van Financiën & Begroting bracht donderdag een bezoek aan de controlepost in Wetteren.

Bestuurders passeren een slimme camera (ANPR). Die detecteert de ‘verdachte voertuigen’ en die worden vervolgens aan de kant gezet. Dat gebeurde donderdag op de snelwegparking in Wetteren. Tijdens de controles worden verschillende elementen voor het eerst tegelijkertijd gecontroleerd.

De wagens worden gecontroleerd of ze technisch in orde zijn. Men controleert of vrachtwagens of bestelwagens niet overladen zijn en voldoen aan de kilometerheffing. Te zware vrachtwagens beschadigen trouwens het wegdek. Eerlijkheid is ook een aandachtspunt. 99,3% van de bestuurders betaalt zijn verkeersbelasting. Die overige 0,7% moet dat ook doen.

Vlabel probeert voor de controles in grotere equipes te werken. Hierdoor verschuift het actieterrein meer naar snelwegen. Vlabel is met zoveel scanners of slimme camera’s onderweg, dat statistisch gezien elke bestuurder om de drie jaar eens gecontroleerd wordt. men merkt dat niet, enkel wanneer men ergens mee in overtreding is, wordt de bestuurder aan de kant gezet. Jaarlijks worden 1,3 miljoen personenwagens gecontroleerd.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

TOM GRENNAN

All These Nights
07:51

USHER, YOUNG JEEZY

Love In This Club
07:47

CELESTE

Stop This Flame
07:44

ALLE FARBEN & MOSS KENA

Forgot How to Love
07:40

DUA LIPA

Be The One
Bekijk meer platen