Volkshaard verkoopt geen woningen op private markt

6 februari 2022 - 14:29 | auteur: Johan Van Bever

Volkshaard verkoopt géén verhuurde en verhuurbare woningen op de private markt. Dat benadrukt de sociale huisvestingsmaatschappij.

Door een nieuw decreet ‘Wonen’ van de Vlaamse Regering wordt de sociale huisvestingssector grondig door elkaar geschud. Zo kan er nog slechts één woonmaatschappij per gemeente actief zijn. Hiervoor werden er werkingsgebieden voorgesteld door de gemeentebesturen. Sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard bestaat sinds 1928 en is reeds lang actief in 17 gemeentes. Volkshaard bezit momenteel ruim 5.600 woningen. In Gent alleen gaat het om 32.300 woningen.

De stad Gent hebben koos ervoor om verder te werken met de eigen sociale huisvestingsmaatschappij op haar grondgebied. Volkshaard moet dus weg. Dit alles impliceert dus dat Volkshaard een flink aantal woningen zal moeten overdragen aan de Gentse woonmaatschappij. Concreet moeten er 3.300 woningen verplicht afgestaan worden. En die zullen dus niet op de private markt verkocht worden en er zullen geen sociale woningen verloren gaan in Gent.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

REGI, JAKE REESE & OT

Kom Wat Dichterbij
04:47

SOOLKING

Suavemente
04:44

KYLIE MINOGUE

Slow
04:41

POMMELIEN THIJS

Meisjes Van Honing
04:37

MEAU

Dat Heb Jij Gedaan (Dj REsound Remix)
Bekijk meer platen