Volkshaard verkoopt geen woningen op private markt

Gepost door Johan Van Bever op 6 februari 2022 - 14:29

Volkshaard verkoopt géén verhuurde en verhuurbare woningen op de private markt. Dat benadrukt de sociale huisvestingsmaatschappij.

Door een nieuw decreet ‘Wonen’ van de Vlaamse Regering wordt de sociale huisvestingssector grondig door elkaar geschud. Zo kan er nog slechts één woonmaatschappij per gemeente actief zijn. Hiervoor werden er werkingsgebieden voorgesteld door de gemeentebesturen. Sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard bestaat sinds 1928 en is reeds lang actief in 17 gemeentes. Volkshaard bezit momenteel ruim 5.600 woningen. In Gent alleen gaat het om 32.300 woningen.

De stad Gent hebben koos ervoor om verder te werken met de eigen sociale huisvestingsmaatschappij op haar grondgebied. Volkshaard moet dus weg. Dit alles impliceert dus dat Volkshaard een flink aantal woningen zal moeten overdragen aan de Gentse woonmaatschappij. Concreet moeten er 3.300 woningen verplicht afgestaan worden. En die zullen dus niet op de private markt verkocht worden en er zullen geen sociale woningen verloren gaan in Gent.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ANYMA & CHRIS AVANTGARDE

Consciousness (Eric Prydz Remix)
23:12

DANCE 2 TRANCE

Power Of American Natives
23:08

HI-LO & DJ Deeon

WANNA GO BANG
23:03

ALEX CASTELLI

Enjoy
22:59

BELTRAN

Smack Yo'
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.