Luister Live

Voor het eerst sinds lang eucharistieviering in Sint-Baafskathedraal

21 februari 2021 - 18:04

Voor het eerst sinds een lange tijd is er weer een eucharistieviering gehouden in de Crypte van de Sint-Baafskathedraal. Het aantal bezoekers bleef beperkt tot 15 maar de viering kon door iedereen  gevolgd worden via de website van Kerknet en de twee Oost-Vlaamse regionale televisiezenders. De eucharistievierjng werd voorgegaan door bisschop Lode Van Hecke.

De romaanse crypte van de kathedraal was bijna twee jaar gesloten omwille van grondige renovatiewerken in functie van het nieuwe bezoekerscentrum Sint-Baafs Lam Godsdat op 29 maart zijn deuren opent voor het publiek. De crypte blijft ook an de heropening een liturgische ruimte.

Zondag werden ook de volwassenen voorgesteld die de wens hebben uitgedrukt om tot de Kerkgemeenschap te behoren door het doopsel, het vormsel en de eucharistie te ontvangen. Zeven volwassenen uit het Bisdom Gent zullen op Pasen of in de paastijd gedoopt worden, afhankelijk van de coronamaatregelen. Omwille van de beperkende maatregelen werd zondag slechts één volwassene in de viering aan de bisschop voorgesteld. De anderen worden door de bisschop afzonderlijk ontvangen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

George Ezra

Pretty shining people
17:13

Diana Ross

Chain Reaction
17:09

Motors

Airport
17:02

Busta Rhymes

I know what you want (met Mariah Carey)
16:58

Sioen

Cruisin'