Voor het eerst sinds lang eucharistieviering in Sint-Baafskathedraal

Johan Van Bever
21 februari 2021 - 18:04
Voor het eerst sinds lang eucharistieviering in Sint-Baafskathedraal

Voor het eerst sinds een lange tijd is er weer een eucharistieviering gehouden in de Crypte van de Sint-Baafskathedraal. Het aantal bezoekers bleef beperkt tot 15 maar de viering kon door iedereen  gevolgd worden via de website van Kerknet en de twee Oost-Vlaamse regionale televisiezenders. De eucharistievierjng werd voorgegaan door bisschop Lode Van Hecke.

De romaanse crypte van de kathedraal was bijna twee jaar gesloten omwille van grondige renovatiewerken in functie van het nieuwe bezoekerscentrum Sint-Baafs Lam Godsdat op 29 maart zijn deuren opent voor het publiek. De crypte blijft ook an de heropening een liturgische ruimte.

Zondag werden ook de volwassenen voorgesteld die de wens hebben uitgedrukt om tot de Kerkgemeenschap te behoren door het doopsel, het vormsel en de eucharistie te ontvangen. Zeven volwassenen uit het Bisdom Gent zullen op Pasen of in de paastijd gedoopt worden, afhankelijk van de coronamaatregelen. Omwille van de beperkende maatregelen werd zondag slechts één volwassene in de viering aan de bisschop voorgesteld. De anderen worden door de bisschop afzonderlijk ontvangen.

Laatst gespeeld op Accent

03:17
cover of CHER with Believe

CHER

Believe
03:14
cover of WESTEND with Maracuya

WESTEND

Maracuya
03:11
cover of METEJOOR with Ze Meent Het

METEJOOR

Ze Meent Het
03:09
cover of AVA MAX with Choose Your Fighter

AVA MAX

Choose Your Fighter
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.