Voorlopig beleidsplan Ruimte ingetrokken

Johan Van Bever
8 september 2023 - 10:48
Voorlopig beleidsplan Ruimte ingetrokken

De Provincieraad van Oost-Vlaanderen om de voorlopige vaststelling van het ontwerp van het beleidsplan ‘Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’ in te trekken. Die beslissing kwam er op basis van de informele en formele reacties, waaruit werd geconcludeerd dat het ontwerp onvoldoende wordt gedragen.

Een beleidsplan blikt vooruit en schetst hoe een bestuur in de toekomst wil omspringen met de schaarse ruimte. De termijn van 90 dagen waarbinnen onder meer burgers, adviesinstanties, besturen en middenveldorganisaties zich konden uitspreken over het provinciaal beleidsplan voor Oost-Vlaanderen liep af op 19 juli 2023.

Op basis van de principes uit het voorontwerp zal worden gewerkt aan een nieuw ontwerp van het beleidsplan. De reacties en adviezen uit het afgelopen openbaar onderzoek zullen daarbij een belangrijke informatiebron vormen. Er zal bovendien voldoende tijd worden uitgetrokken voor een nieuw overleg- en inspraaktraject.

De Provincie zal de autonomie van de gemeentebesturen voldoende ruimte geven, ontwikkelingskansen voor het platteland blijven bieden en voldoende duidelijkheid scheppen over het toekomstig bovenlokaal ruimtelijk beleid.

Laatst gespeeld op Accent

02:49
cover of TALI with Fighter

TALI

Fighter
02:45
cover of PITBULL, MARC ANTHONY with Rain Over Me

PITBULL, MARC ANTHONY

Rain Over Me
02:41
cover of PURPLE DISCO MACHINE with Beat Of Your Heart

PURPLE DISCO MACHINE

Beat Of Your Heart
02:37
cover of JUSTIN TIMBERLAKE with What Goes Around... Comes Around

JUSTIN TIMBERLAKE

What Goes Around... Comes Around
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.