Vooruit boos over naamsverandering van SP.A

9 september 2020 - 22:32 | auteur: Johan Van Bever

Kunstencentrum Vooruit in Gent verneemt dat de Vlaamse politieke partij sp.a haar naam wijzigt in Vooruit en betreurt dit ten zeerste. 

“De naam Vooruit is bijna 40 jaar onlosmakelijk verbonden met het Gentse kunstencentrum. Artiesten, publiek en medewerkers hebben er inhoud en uitstraling aan gegeven. Vooruit is uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gekende en gewaardeerde merknaam van het kunstencentrum dat zijn programma bouwt rond sociale en ecologische waarden. In 2017 is Vooruit erkend als Vlaamse Kunstinstelling.

Vooruit is een open huis voor een breed publiek van jaarlijks ruim 350.000 mensen.  Vooruit ontwikkelt een programma rond podiumkunsten, muziek, literatuur en nightlife en doet dit los van partijpolitiek en in alle onafhankelijkheid. Om de toekomst van het kunstencentrum te vrijwaren is daar de voorbije decennia naar gestreefd, in geïnvesteerd en voor gestreden.

Het gebruik van dezelfde naam door de politieke partij doet afbreuk aan die inspanningen en zal leiden tot naamsverwarring. Vooruit maakt zijn protest over aan sp.a”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bruce Springsteen

Streets of Philadelphia
23:45

Bob Marley

Is this love
23:41

Novastar

Never back down
23:38

One Republic

Run
23:32

Michael Jackson

Wanna Be Startin' Somethin'
Bekijk meer platen