Vrijwilligerspunt extra bereikbaar

Johan Van Bever
7 februari 2024 - 20:15
Vrijwilligerspunt extra bereikbaar

Het Vrijwilligerspunt Gent gaat van twee naar drie loketdagen in het Stadskantoor. Bovendien start er in de Brugse Poort een nieuw project met een mobiel loket. In 2023 zette 18 procent van de Gentenaars zich in als vrijwilliger.

Vrijwilligerspunt Gent werd in 2016 opgericht voor iedereen met vragen rond vrijwilligerswerk. Wie een vraag heeft, kan terecht op www.vrijwilligerspunt.stad.gent. Voortaan is er ook een extra loketdag in het Stadskantoor. Het loket is nu telkens in de voormiddag open op maandag, woensdag en vrijdag. Ook een afspraak op maat is nu mogelijk.

Er komt ook een mobiel loket bij. Eerder trok het Vrijwilligerspunt al de baan op met een bakfiets voor de Week van de Vrijwilliger. Dat project wordt nu verdergezet: vanaf maart trekt de bakfiets elke maand naar de Brugse Poort. Later volgen eventueel andere wijken.

In 2023 zette 18 procent van de Gentenaars zich in als vrijwilliger. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Stadsmonitor. De laatste vijf jaar is het aantal kandidaat-vrijwilligers via het Vrijwilligerspunt toegenomen van 455 naar 2.404. Het aantal sollicitaties van vrijwilligers bij organisaties steeg van 281 naar 2.797.

Laatst gespeeld op Accent

12:32
cover of STEPHANI B X MOVADA with Sober (La Da Dee)

STEPHANI B X MOVADA

Sober (La Da Dee)
12:29
cover of SERA with Head Held High

SERA

Head Held High
12:26
cover of ZERB, TIËSTO & SOFIA NZAU with Mwaki

ZERB, TIËSTO & SOFIA NZAU

Mwaki
12:22
cover of MAD

MAD'HOUSE

Like A Prayer
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.