Vrijwilligerspunt op de bakfiets

Johan Van Bever
25 februari 2023 - 8:23
Vrijwilligerspunt op de bakfiets

Het Vrijwilligerspunt trekt tijdens de Week van de Vrijwilliger met een bakfiets door de Gentse binnenstad om vrijwilligerswerk te promoten. In het najaar komt dit ‘mobiele loket’ op vaste tijdstippen naar de wijken, om Gentenaars die dat willen te begeleiden naar vrijwilligerswerk op maat.

Onder de noemer ‘Vrijwilligerspunt On Tour’ trekt het Vrijwilligerspunt tijdens de Week van de Vrijwilliger (25 februari – 5 maart) met een bakfiets de Gentse binnenstad in. Ze zullen vrijwilligerswerk promoten op verschillende locaties: aan het Stadskantoor (maandag 27/02 van 14 tot 16 uur), aan Dok Noord (dinsdag 28/02 van 14 tot 16 uur), aan de Oude Houtlei (woensdag 01/03 van 10 tot 14 uur) en op de Vrijdagmarkt (vrijdag 03/03 van 10 tot 12 uur).

De bakfiets wordt vanaf het najaar ook een echt loket op wieltjes, dat op vaste tijdstippen in de Gentse wijken zal passeren om vrijwilligerswerk nog beter bekend te maken. Zo krijgen Gentenaars die de weg naar het vrijwilligersloket aan het Woodrow Wilsonplein moeilijker vinden toch begeleiding naar vrijwilligerswerk op maat.

Naast het ‘Vrijwilligerspunt On Tour’ vindt dit jaar de zesde editie plaats van de Vrijwilligersbeurs. Kandidaat-vrijwilligers kunnen op zaterdag 11 maart in het UFO (Sint-Pietersnieuwstraat) kennismaken met een 70-tal organisaties uit verschillende sectoren.

Laatst gespeeld op Accent

08:43
cover of SHAKESPEARS SISTER with Stay

SHAKESPEARS SISTER

Stay
08:40
cover of MARSHMELLO & KANE BROWN with Miles On It

MARSHMELLO & KANE BROWN

Miles On It
08:36
cover of PET SHOP BOYS with Suburbia

PET SHOP BOYS

Suburbia
08:33
cover of ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK with Locomotion

ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK

Locomotion
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.