Vrolijk de lente in: de sprookjestocht van Vriendenkring Het Belleveer

20 maart 2018 - 21:34 | auteur: Fabian Tack

Zin in spanning en avontuur? Vrij op zondag 25 maart 2018? De Vriendenkring van vrije basisschool Het Belleveer in Schellebelle heeft het ideale uitje voor u in petto.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Vriendenkring Het Belleveer ook dit jaar een lentewandeling, zij het in een nieuw jasje. Waar vorige jaren gewandeld werd van foto naar foto, gaan ze dit jaar op zoek naar sprookjesfiguren in een doe- en beleeftocht. Het Tinnen Soldaatje, Robin Hood, de Kikkerkoning en Hans en Grietje verwelkomen jong en oud op hun lentewandeling langs de Wetterse Watertuin, provinciaal domein Den Blakken, natuurreservaat Zandbergen, restaurant de Noteloze Notelaar en het dijkpad. De ongeveer 7 kilometer lange wandeling wordt regelmatig speels onderbroken met proeven en doe-opdrachten, waar deelnemers ook getrakteerd worden op een hapje en een drankje. Op deze manier blijft de wandeling ook voor kleuters een fijne belevenis en haalbare kaart, hoewel ook aan de allerkleinste voetjes is gedacht door een buggyvriendelijke route te voorzien. “De proeven zijn een festijn voor kinderen. Ze wandelen ongeveer anderhalve, maximum 2 kilometer aan een stuk. Met de proeven en het lekkers tussendoor is het voor hen geen probleem. Elk jaar doen er veel kleuters mee en meestal zijn zij bij de eersten die toekomen.”

Inschrijven voor de wandeling kan nog tot dinsdag 20 maart op school Belleveer of via het secretariaat. Voor de wandeling wordt een bijdrage van 5€ gevraagd. Naast een fijne wandeling, krijgen de wandelaars er een drankje, een hotdog, een koekje en een appel voor terug.

 

Naast de lentewandeling organiseert de Vriendenkring nog andere activiteiten op school. Tijdens de vasten steunt de vereniging liefdadigheidsinstelling Muna Muni. Met de opbrengsten van een sobere maaltijd wordt een Indisch kindje geadopteerd. Ook voor de Warmste Week in december zetten de vrienden zich in. “Dit jaar hebben de kinderen zelf gekozen om rond kanker te werken. We hebben op onze school helaas van dichtbij te maken met de kankerproblematiek. Vandaar dat de kinderen van het 5de leerjaar gekozen hebben om zich in te zetten voor Kom op tegen Kanker.”

De vriendenkring zet zich echter het jaar rond in. In mei organiseren ze samen met de ouders een schoolfeest. “We hebben altijd een veelbelovend en spetterend optreden met toneelspelende ouders. Dit jaar werken we rond het thema ‘helden’, dus het wordt een ‘heldhaftig’ feest.”

In oktober verwelkomt de kring lekkere eters voor een eetfestijn. Naast de Warmste Week in december staat er ook een kerstviering in thema op de planning. Ook de ploegenquiz wordt in februari een jaarlijkse traditie. “En met de lentewandeling zijn we het jaar weer rond.”

 

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bon Jovi

Thank you for loving me
11:14

Nils Van Zandt

Trumpet sound
11:11

Elton John

I'm still standing
11:05

Soulsister

In love
11:02

ABC

The Look Of Love
Bekijk meer platen