Wafelenbak voor vzw Pagadderke: “Wij willen jongeren van 6 tot 15 jaar een plezierige en zorgeloze tijd aanbieden.”

Fabian Tack
21 december 2018 - 21:57
Wafelenbak voor vzw Pagadderke: “Wij willen jongeren van 6 tot 15 jaar een plezierige en zorgeloze tijd aanbieden.”

Hoewel het winter is, is het hier in België warmer dan ooit. Door de talloze acties die gedaan worden voor ‘De Warmste Week’ kunnen we niet echt spreken van een koude decembermaand. Mensen zijn volop in de weer om centjes in te zamelen voor verschillende organisaties. Isaura Verstraeten is er een van: “Wij zamelen geld in voor vzw Pagadderke.”

Vzw Pagadderke is een organisatie die zich inzet voor kinderen die opgroeien in een kansarme omgeving: “Wij willen jongeren van zes tot 15 jaar een plezierige en zorgeloze tijd aanbieden”, zegt Isaura. “Wij gaan doorheen het jaar op verschillende daguitstappen en in de zomer organiseren we ook elk jaar een gigantisch kamp. Dankzij onze sponsers, vooral dankzij de Warmste Week, kunnen wij dat zeer goedkoop tot zelfs gratis aanbieden.” Al acht jaar is Isaura vrijwilliger bij Pagadderke: “Het is een groot deel van mijn leven, daarom deze actie. Op 22 december staan wij een hele dag in het Frunpark in Wetteren. Wij verkopen daar lekkere, verse, warme suikerwafels. Kerstkaartjes die gemaakt worden door de kinderen zelf en ook warme chocomelk. We staan op twee locaties: lekker warm in de Aveve en buiten in de kou aan de JBC en de Torfs.” Ze verkopen een bakje van tien wafels, maar je kan zeker ook één wafel kopen tegen de kou.

Maandag zijn ze begonnen met het maken van deeg, woensdag met bakken: “Heel veel vrienden helpen, want alleen gaat dat niet. We hebben 220kg deeg gemaakt”, lacht Isaura. Dit is niet de enige actie die ze doet: “Op zondag wandel ik van de hoofdzetel naar Wachtebeke, wat 5O km is. We gaan de cheque dan gaan afgeven. Zaterdagavond vertrek ik eerst nog met de trein naar Antwerpen om daar dan zondagochtend te voet te vertrekken naar Wachtebeke.”

Wat als… 

De ideale situatie zou zijn dat de wafels allemaal verkocht zijn, maar wat dan? “De mensen kunnen altijd op onze site terecht: www.pagadderkeforlife.be. Daar kunnen ze wafels- en/of kerstkaarten bestellen en op een zelfgekozen dag afhalen in Wetteren.” Zegt een enthousiaste Isaura. Wanneer presentatrice Shana vraagt wat ze hoopt op te halen reageert ze voorzichtig: “Vorig jaar hebben we €1000 ingezameld. Dus dit jaar hopen we rond de €1500 te zitten, maar dat mag altijd een beetje meer zijn. We doen dit voor een derde jaar en het is leuk dat we iets extra hebben. Dat is altijd leuk als we dat extraatje hebben. Bv. door al dat extra hebben we elk jaar op een halloweenactiviteit en gaan we met de kinderen naar Walibi. Dat is volledig gratis voor hen, dus dan moet er wel een inspanning van ons uitkomen.” Aldus Isaura.

De actie kan je terugvinden op de Facebook-pagina van Pagadderke, op hun website en in de lijst van ‘De Warmste Week’.

Beluister hier het volledige interview:

Tekst: Annelies Greveraars

Foto: Ellen Peeters

 

Laatst gespeeld op Accent

00:08
cover of ALOK X MONDELLO

ALOK X MONDELLO'G X CERES FEAT. TRIBBS

LET'S GET FKD UP
00:04
cover of RANK 1, SHANOKEE with Such Is Life

RANK 1, SHANOKEE

Such Is Life
00:01
cover of CHAMPAGNE KENNY with Hands Up

CHAMPAGNE KENNY

Hands Up
22:02
cover of SILVIO ECOMO with No-Dip

SILVIO ECOMO

No-Dip
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.