Wandelaars verstoren Kalkense Meersen

16 april 2020 - 10:33 | auteur: Johan Van Bever

Natuurpunt vraagt om het natuurgebied de Kalkense Meersen niet te veel te verstoren tijdens het wandelen.

Door de coronacrisis zijn er de laatste weken heel veel wandelaars in het natuurgebied. “Het broedseizoen is echter in volle uitbarsting en in de Kalkense meersen broeden zeldzame vogelsoorten op de grond in de graslanden die bijzonder verstoringsgevoelig zijn”, zegt Peter Claus van Natuurpunt.

Ondanks onze eerdere vragen blijven sommigen de paden verlaten en broedende vogels verstoren. “In de afgelopen dagen werden er zelfs al kampeerders en BBQ’ers uit het natuurreservaat gehaald. Ondertussen zijn er al minstens 4 nesten van grutto verloren gegaan en er zijn er maar 700 in ons land. Dat komt waarschijnlijk door de vele verstoring.”

In de Kalkense meersen zijn er relatief weinig afsluitingen en dat is uniek. Maar dat betekent echter niet dat men de paden mag verlaten. Honden moeten ten allen tijde aan de leiband. Natuurpunt vraagt ook om de galloways in de begrazingszone met rust te laten en ze niet te aaien of selfies te nemen. “Wanneer de galloways jouw pad versperren, loop er dan in een boog om heen”.

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MILEY CYRUS

Midnight Sky
02:30

SAM RYDER

Space Man
02:27

IMAGINE DRAGONS

Follow You
02:24

MIKA

Lollipop
02:22

MAJESTIC, NONÔ

Time To Groove
Bekijk meer platen