Wat met de kerk van Moortsele ?

Johan Van Bever
11 november 2022 - 3:28
Wat met de kerk van Moortsele ?

De gemeente Oosterzele zoekt een nieuwe bestemming voor de leegstaande Sint-Amanduskerk in Moortsele. Het waarderings- en herbestemmingstraject van de kerk is bijna afgerond. Het lokaal bestuur wil nu graag een volgende stap nemen in de herbestemming van die kerk. Projecten die een meerwaarde betekenen op sociaal, cultureel of lokaal-economisch vlak hebben alvast een streepje voor.

In de kerk van Moortsele vinden geen erediensten meer plaats en hieraan gekoppeld onttrekt de bisschop het gebouw binnenkort aan de eredienst. In samenwerking met Parcum en Erfgoed Viersprong werden alle objecten van de kerk geïnventariseerd en op erfgoedwaarde beoordeeld. Stukken met een lage erfgoedwaarde mogen de kerk verlaten. Zo verhuisden er o.a. al stoelen, kandelaars en wierookvaten naar de kerken van Oosterzele, Landskouter en Melle. Ook de aalmoezenier van de nieuwe gevangenis van Dendermonde heeft interesse in enkele stukken.

Niet enkel het gebouw en het kerkhof is beschermd als monument, ook enkele objecten blijven verplicht in de kerk: het orgel, de preekstoel en enkele beelden en schilderijen.

Laatst gespeeld op Accent

19:57
cover of MEDUZA with Pegasus

MEDUZA

Pegasus
19:54
cover of LOST FREQUENCIES X BASTILLE with Head Down

LOST FREQUENCIES X BASTILLE

Head Down
19:49
cover of COSMIC GATE with The Drums

COSMIC GATE

The Drums
19:46
cover of PNAU with Nostalgia

PNAU

Nostalgia
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.