Wateroverlast in Gent

Johan Van Bever
3 januari 2024 - 9:10
Wateroverlast in Gent

De alarmdrempels van de Leie zullen naar alle waarschijnlijkheid overschreden worden. De piek wordt vanaf woensdagmiddag verwacht, maar in Gent ging de politie dinsdagavond nog op pad in Drongen (Keuze en Assels) en Afsnee (Schrijverswijk) om bewoners te vragen voorzorgen te nemen. De brandweer verdeelt zandzakjes waar nodig.

Dinsdagavond was er een spoedoverleg met de provinciegouverneur en de burgemeesters van de Leie-zone. Volgens nieuwe inschattingen zullen de alarmdrempels (7 meter 30) van de Leie naar alle waarschijnlijkheid overschreden worden. De piek wordt verwacht vanaf woensdagmiddag tot en met donderdag. Op Gents grondgebied is er overstromingsgevaar in Drongen (Keuze en Assels) en Afsnee (Schrijverswijk).

De Gentse politie ging van deur tot deur in de gevarenzone om bewoners te vragen dat ze uit voorzorg de nodige voorbereidingen treffen, zoals de wagen uit de ondergrondse garage halen, alles wat los zit vastmaken, huisdieren in veiligheid brengen, alles van waarde hoger plaatsen of naar de eerste verdieping brengen, enzovoort. Waar de situatie kritiek is, zal de brandweer zandzakjes verdelen.

Burgers met vragen kunnen terecht bij Gentinfo op het nummer 09 210 10 10. Voor dringende zaken is er uiteraard het nummer 112, stormschade melden kan nog altijd via 1722 of het e-loket van de brandweer.

Laatst gespeeld op Accent

06:32
cover of ENRIQUE IGLESIAS, DESCEMER BUENO, ZION & LENNOX with Subeme La Radio

ENRIQUE IGLESIAS, DESCEMER BUENO, ZION & LENNOX

Subeme La Radio
06:29
cover of OMAH LAY with Holy Ghost

OMAH LAY

Holy Ghost
06:26
cover of AFROJACK , R3HAB  & AU; RA with Worlds On Fire

AFROJACK , R3HAB & AU; RA

Worlds On Fire
06:23
cover of Chase & Status with Selecta

Chase & Status

Selecta
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.