Wateroverlast: Rampenplan afgekondigd

Johan Van Bever
2 januari 2024 - 19:24
Wateroverlast: Rampenplan afgekondigd

Op verschillende plaatsen in de provincie is er op dit moment sprake van plaatselijke wateroverlast omdat waterlopen buiten hun oevers treden. Het gaat voornamelijk over het midden en het zuiden van onze provincie, d.i. in het Denderbekken, het Leiebekken en het Beneden-Scheldebekken. Dat is onder meer het geval rond de Molenbeek en de Roebeek in Wichelen.

Het KMI voorspelt ook morgen veel neerslag en ook de voorbije dagen viel er al veel neerslag, waardoor de waterpeilen hoog staan en de bodem verzadigd is. Bijkomende wateroverlast en kritieke overstromingen kunnen niet uitgesloten worden.

Omdat de situatie een bovenlokale coördinatie vraagt en er bovenlokale afspraken nodig zijn om de nodige maatregelen te kunnen nemen en voorbereidingen te treffen in functie van de voorspellingen, heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, de provinciale fase van het rampenplan afgekondigd.

“Aan de Roebeek in Schellebelle zijn de pompen reeds in werking getreden”, zo verklaart burgemeester Kenneth Taylor. “Ik had hierover persoonlijk overleg met Carina Van Cauter, gouverneur van Oost-Vlaanderen en heb aangedrongen om de hoogdebiet pompen naar de Molenbeek te laten brengen. De pompen zijn onderweg en er zal zo een debiet van 23.000 liter per minuut bereikt worden aan de Molenbeek. Zo kunnen we tijdens het laagwater van de Schelde zoveel mogelijk water wegpompen om zo buffercapaciteit voor vanavond te creëren.”

Laatst gespeeld op Accent

05:47
cover of TIËSTO X FAST BOY with All My Life

TIËSTO X FAST BOY

All My Life
05:43
cover of ED SHEERAN with Bad Habits

ED SHEERAN

Bad Habits
05:41
cover of JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA with Pedro

JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA

Pedro
05:38
cover of JASON DONOVAN with RSVP

JASON DONOVAN

RSVP
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.