Wateroverlast voorspellen om schade te voorkomen

Johan Van Bever
13 juli 2021 - 10:19
Wateroverlast voorspellen om schade te voorkomen

De gemeente Wetteren wil bekijken of het wateroverlast tijdens zware regenbuien kan voorspellen. Hiervoor gaat het samenzitten met het bedrijf Hydroscan uit Leuven.

In het afgelopen jaar werd Wetteren twee keer getroffen door zware wateroverlast na zeer hevige regenval. Verschillende straten stonden blank, niet alleen in het centrum maar ook op onder meer de Noordlaan en in de Boskant. De gemeente informeert nu bij Hydroscan en gaat in augustus met het bedrijf rond de tafel zitten. Dit bedrijf heeft een technologie om plotse overstromingen enkele uren op voorhand te voorspellen. Er loopt een pilootproject in de stad Antwerpen in samenwerking met de brandweer. De betrokken diensten worden zo ook uren vooraf geïnformeerd over de verwachte problemen en kunnen zo veel schade verlijden.

Intussen heeft het gemeentebestuur ook aan AWV, het Agentschap Wegen en Verkeer, gevraagd een oplossing te zoeken voor de wateroverlast op de Noordlaan. De bewoners stelden de gemeente in gebreke voor het uitblijven van een structurele oplossing. De gemeente vraagt nu aan Wegen en Verkeer of een heraanleg van de Noordlaan tot de mogelijkheden behoort.

Laatst gespeeld op Accent

07:12
cover of BEYONCÉ with If I Were A Boy

BEYONCÉ

If I Were A Boy
07:10
cover of TR3NACRIA with Makeba

TR3NACRIA

Makeba
07:06
cover of IAN VAN DAHL with Inspiration

IAN VAN DAHL

Inspiration
07:04
cover of MISS MONTREAL with Alles Vergeven

MISS MONTREAL

Alles Vergeven
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.