Wateroverlast voorspellen om schade te voorkomen

Gepost door Johan Van Bever op 13 juli 2021 - 10:19

De gemeente Wetteren wil bekijken of het wateroverlast tijdens zware regenbuien kan voorspellen. Hiervoor gaat het samenzitten met het bedrijf Hydroscan uit Leuven.

In het afgelopen jaar werd Wetteren twee keer getroffen door zware wateroverlast na zeer hevige regenval. Verschillende straten stonden blank, niet alleen in het centrum maar ook op onder meer de Noordlaan en in de Boskant. De gemeente informeert nu bij Hydroscan en gaat in augustus met het bedrijf rond de tafel zitten. Dit bedrijf heeft een technologie om plotse overstromingen enkele uren op voorhand te voorspellen. Er loopt een pilootproject in de stad Antwerpen in samenwerking met de brandweer. De betrokken diensten worden zo ook uren vooraf geïnformeerd over de verwachte problemen en kunnen zo veel schade verlijden.

Intussen heeft het gemeentebestuur ook aan AWV, het Agentschap Wegen en Verkeer, gevraagd een oplossing te zoeken voor de wateroverlast op de Noordlaan. De bewoners stelden de gemeente in gebreke voor het uitblijven van een structurele oplossing. De gemeente vraagt nu aan Wegen en Verkeer of een heraanleg van de Noordlaan tot de mogelijkheden behoort.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KATY PERRY, SNOOP DOGG

California Gurls
16:23

GOLDBAND

Noodgeval
16:18

ENIGMA

Sadeness
16:16

SNELLE, MAAN

Blijven Slapen
16:12

RAYE

The Thrill Is Gone.
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.