Wateroverlast voorspellen om schade te voorkomen

13 juli 2021 - 10:19 | auteur: Johan Van Bever

De gemeente Wetteren wil bekijken of het wateroverlast tijdens zware regenbuien kan voorspellen. Hiervoor gaat het samenzitten met het bedrijf Hydroscan uit Leuven.

In het afgelopen jaar werd Wetteren twee keer getroffen door zware wateroverlast na zeer hevige regenval. Verschillende straten stonden blank, niet alleen in het centrum maar ook op onder meer de Noordlaan en in de Boskant. De gemeente informeert nu bij Hydroscan en gaat in augustus met het bedrijf rond de tafel zitten. Dit bedrijf heeft een technologie om plotse overstromingen enkele uren op voorhand te voorspellen. Er loopt een pilootproject in de stad Antwerpen in samenwerking met de brandweer. De betrokken diensten worden zo ook uren vooraf geïnformeerd over de verwachte problemen en kunnen zo veel schade verlijden.

Intussen heeft het gemeentebestuur ook aan AWV, het Agentschap Wegen en Verkeer, gevraagd een oplossing te zoeken voor de wateroverlast op de Noordlaan. De bewoners stelden de gemeente in gebreke voor het uitblijven van een structurele oplossing. De gemeente vraagt nu aan Wegen en Verkeer of een heraanleg van de Noordlaan tot de mogelijkheden behoort.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Clouseau

Vage herinnering
11:49

Linda Ronstadt

It's so easy
11:46

POMMELIEN THIJS

Ongewoon
11:42

tiziano ferro

perdono
11:38

Wax

Bridge to your heart
Bekijk meer platen